• 0

U četvrtak počinje jubilarni 10. Festival nauke!

Hale 3, 3a i 11 od 15. do 18. decembra rezervisane su za nauku bez prestanka, naučno-fantastičnu binu, EPS Tesla zonu, zonu Ekspertinejdžera kao i kutak namenjen najmlađima – Malu zonu

  • 0

Još dva dana ostalo je do početka najveće smotre nauke, koja će na 7.000 kvadratnih metara okupiti zaljubljenike u nauku i naučnu zabavu, kojima će 600 naučnih demonstratora na interaktivan i slikovit način, za "čistu desetku", razjasniti sve naučne zavrzlame.
U susret 10. Festivalu nauke: Šta poznati misle o nauci?

Hale 3, 3a i 11 od 15. do 18. decembra rezervisane su za nauku bez prestanka, naučno-fantastičnu binu, EPS Tesla zonu, zonu Ekspertinejdžera kao i kutak namenjen najmlađima – Malu zonu. Jedna stvar je zajednička za prirodne, društvene, tehničke ili medicinske nauke a to je da budu shvaćene uz aktivno učešće radoznalih posetilaca Festivala nauke.
Foto: Promo

Foto: Promo


Posetioci jubilarnog Festivala nauke , između ostalog, dobiće jedinstvenu priliku da u četiri dana sviraju na Teslinom kalemu, saznaju više o anatomiji svojih ljubimaca, provozaju obrnuti bicikl, spoznaju kako paraziti svoje domaćine pretvaraju u zombije, vide kišu vatre, sviraju na raspevanim cevima i dodirnu drvo staro pet vekova. Radno vreme Festivala nauke u četvrtak i petak je od 10 do 18 časova i ti danu su namenjeni školskim posetima dok će Festival nauke u subotu i nedelju, tradicionalne porodične dane, raditi od 10 do 20 časova.
Foto: Promo

Foto: Promo


Festival nauke je najveći događaj koji se bavi promocijom nauke i obrazovanja u jugoistočnoj Evropi. Misija Festivala nauke jeste veći značaj obrazovanja u društvu, kroz zanimljive, moderne i nove metode. Deseti Festival nauke premijerno predstavlja 53 naučne postavke, 6 gostujućih trupa naučnika kao i 62 naučne i obrazovne institucije iz Srbije.
Foto: Promo

Foto: Promo


Festivalske ulaznice, po ceni od 450 dinara, mogu se kupiti na Eventim prodajnim mestima u celoj Srbiji, a tokom trajanja manifestacije, karte će moći da se kupe na Beogradskom sajmu Festivalska karta važi za jedan festivalski dan u halama 3, 3A i 11.  Doplatna ulaznica potrebna je samo za fizičko-laserski šou Univerziteta Lund iz Švedske, po ceni od 100 dinara i kupovaće se na blagajni na licu mesta. Deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ne plaćaju ulaz.
Foto: Promo

Foto: Promo


Generalni sponzor Festivala nauke je kompanija NIS, koja u skladu sa korporativnim sloganom "Budućnost na delu", podržava aktivnosti i inicijative usmerene na razvoj i primenu novih tehnologija i inovacija.  Ovakva podrška je još jedan način na koji NIS doprinosi ostvarivanju naučnih i tehnoloških dostignuća na koje se kompanija oslanja u svim oblastima svog poslovanja.
Foto: Promo

Foto: Promo


Prijatelj manifestacije je mts. Podrška Festivalu su Centar za promociju nauke, Austrijski kulturni forum i Francuski institut.
Sponzori desetog Festivala nauke su: EPS, Erste banka, National Geographic, Samsung, Beogradski sajam i Grafix.
(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima