U četvrtak počinje jubilarni 10. Festival nauke!

Hale 3, 3a i 11 od 15. do 18. decembra rezervisane su za nauku bez prestanka, naučno-fantastičnu binu, EPS Tesla zonu, zonu Ekspertinejdžera kao i kutak namenjen najmlađima – Malu zonu

  • 0

Još dva dana ostalo je do početka najveće smotre nauke, koja će na 7.000 kvadratnih metara okupiti zaljubljenike u nauku i naučnu zabavu, kojima će 600 naučnih demonstratora na interaktivan i slikovit način, za "čistu desetku", razjasniti sve naučne zavrzlame.

U susret 10. Festivalu nauke: Šta poznati misle o nauci?

Hale 3, 3a i 11 od 15. do 18. decembra rezervisane su za nauku bez prestanka, naučno-fantastičnu binu, EPS Tesla zonu, zonu Ekspertinejdžera kao i kutak namenjen najmlađima – Malu zonu. Jedna stvar je zajednička za prirodne, društvene, tehničke ili medicinske nauke a to je da budu shvaćene uz aktivno učešće radoznalih posetilaca Festivala nauke.

Foto: Promo Foto: Promo

Posetioci jubilarnog Festivala nauke , između ostalog, dobiće jedinstvenu priliku da u četiri dana sviraju na Teslinom kalemu, saznaju više o anatomiji svojih ljubimaca, provozaju obrnuti bicikl, spoznaju kako paraziti svoje domaćine pretvaraju u zombije, vide kišu vatre, sviraju na raspevanim cevima i dodirnu drvo staro pet vekova. Radno vreme Festivala nauke u četvrtak i petak je od 10 do 18 časova i ti danu su namenjeni školskim posetima dok će Festival nauke u subotu i nedelju, tradicionalne porodične dane, raditi od 10 do 20 časova.

Foto: Promo Foto: Promo

Festival nauke je najveći događaj koji se bavi promocijom nauke i obrazovanja u jugoistočnoj Evropi. Misija Festivala nauke jeste veći značaj obrazovanja u društvu, kroz zanimljive, moderne i nove metode. Deseti Festival nauke premijerno predstavlja 53 naučne postavke, 6 gostujućih trupa naučnika kao i 62 naučne i obrazovne institucije iz Srbije.

Foto: Promo Foto: Promo

Festivalske ulaznice, po ceni od 450 dinara, mogu se kupiti na Eventim prodajnim mestima u celoj Srbiji, a tokom trajanja manifestacije, karte će moći da se kupe na Beogradskom sajmu Festivalska karta važi za jedan festivalski dan u halama 3, 3A i 11.  Doplatna ulaznica potrebna je samo za fizičko-laserski šou Univerziteta Lund iz Švedske, po ceni od 100 dinara i kupovaće se na blagajni na licu mesta. Deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ne plaćaju ulaz.

Foto: Promo Foto: Promo

Generalni sponzor Festivala nauke je kompanija NIS, koja u skladu sa korporativnim sloganom "Budućnost na delu", podržava aktivnosti i inicijative usmerene na razvoj i primenu novih tehnologija i inovacija.  Ovakva podrška je još jedan način na koji NIS doprinosi ostvarivanju naučnih i tehnoloških dostignuća na koje se kompanija oslanja u svim oblastima svog poslovanja.

Foto: Promo Foto: Promo

Prijatelj manifestacije je mts. Podrška Festivalu su Centar za promociju nauke, Austrijski kulturni forum i Francuski institut.

Sponzori desetog Festivala nauke su: EPS, Erste banka, National Geographic, Samsung, Beogradski sajam i Grafix.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA