• 0

Tradicionalna kontrola ribe na beogradskim pijacama!

Higijenska ispravnost i kvalitet namirnica, koje se prodaju na pijacama Beograda predstavlja prioritet Gradskih pijaca

  • 0

U periodu povećanog prometa ribe u vreme Božićnog posta i pripreme trpeze za jednu od najvećih slava na ovim prostorima, Nikoljdana, JKP "Gradske pijace" naručile su analizu zdravstvene ispravnosti ribe.

Dana 12. decembra 2016. godine, uzorkovanje je obavio , koji je jedna od vodećih naučno-stručnih institucija u oblasti veterine. Rezultate organoleptičkog i parazitološkog pregleda, prisustva teških Naučni institut za veterinatstvo Srbije metala i histamina u pastrmci, smuđu, šaranu, somu, beloj ribi, osliću, brancinu, skuši, papalini i girici, preduzeće će objaviti po dospeću.

Foto: Promo

Foto: Promo

JKP "Gradske pijace", iako kontrola ispravnosti namirnica nije u nadležnosti preduzeća sprovode interni monitoring istih, četiri puta godišnje. Higijenska ispravnost i kvalitet namirnica, koje se prodaju na pijacama Beograda predstavlja prioritet Gradskih pijaca. Preduzeće će i u narednom periodu nastaviti sa analizama zdravstvene bezbednosti namirnica, kako bi građani mogli da obogate prazničnu trpezu kvalitetnim proizvodima sa beogradskih pijaca.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima