• 0

Tradicionalna kontrola ribe na beogradskim pijacama!

Higijenska ispravnost i kvalitet namirnica, koje se prodaju na pijacama Beograda predstavlja prioritet Gradskih pijaca

  • 0

U periodu povećanog prometa ribe u vreme Božićnog posta i pripreme trpeze za jednu od najvećih slava na ovim prostorima, Nikoljdana, JKP "Gradske pijace" naručile su analizu zdravstvene ispravnosti ribe.
Dana 12. decembra 2016. godine, uzorkovanje je obavio , koji je jedna od vodećih naučno-stručnih institucija u oblasti veterine. Rezultate organoleptičkog i parazitološkog pregleda, prisustva teških Naučni institut za veterinatstvo Srbije metala i histamina u pastrmci, smuđu, šaranu, somu, beloj ribi, osliću, brancinu, skuši, papalini i girici, preduzeće će objaviti po dospeću.

Foto: Promo

Foto: Promo


JKP "Gradske pijace", iako kontrola ispravnosti namirnica nije u nadležnosti preduzeća sprovode interni monitoring istih, četiri puta godišnje. Higijenska ispravnost i kvalitet namirnica, koje se prodaju na pijacama Beograda predstavlja prioritet Gradskih pijaca. Preduzeće će i u narednom periodu nastaviti sa analizama zdravstvene bezbednosti namirnica, kako bi građani mogli da obogate prazničnu trpezu kvalitetnim proizvodima sa beogradskih pijaca.
(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima