≫ 

Marko Javornik na Vazduhoplovnom samitu: Sada je sve drugačije zahvaljujući digitalnim tehnologijama (VIDEO)

- Sada je sve drugačije. Korisnička iskustva su drugačija. Ne treba da idete više u prodavnicu da biste nešto kupili... - ističe Javornik

  • 0

Potpredsednik u Comtrade Digital Services Marko Javornik (Vice President, Mobility and Travel, Comtrade Digital Services), održao je prezentaciju u Crowne Plaza-i (“How Airlines Can Tap Value From Their Digital Data”) na temu digitalnih tehnologija.

Vazduhoplovni samit Jugoistočne Evrope SEAS: Marko Javornik danas drži predavanje u Kraun plazi

- Novo tajno oružje avio-kompanija predstavljaju podaci. Oni su postali vredniji nego biznis sam po sebi - istakao je Javornik.

Javornik je podsetio da danas ima mnogo digitalnih tehnologija, ali će se one koristiti drugačije.

- Sada je sve drugačije. Korisnička iskustva su drugačija. Ne treba da idete više u prodavnicu da biste nešto kupili...  - ističe Javornik.

Telegraf NOW Telegraf NOW

Današnje digitalno iskustvo putnika, kako kaže, počinje sa Fejsbukom, Instagramom, Skyscanner-om...

On je podsetio da je njihov partner Rayan air veoma uspešan zato što ima poslovni pristup koji uključuje digitalne tehnologije. Takođe, dodao je da nijedna avio-kompanija ne bi smela da se odrekne benefita digitalnih tehnologija.

- Povezujete se danas mobilnim telefonom, sutra pomoću nečeg drugog, ali je suština da to možete da uradite bilo gde. Treba samo da proučite ko su vaši korisnici i da im ponudite to što žele. Najbolje kompanije u svetu prate šta se dešava i to primenjuju. Jedno vreme ispituju da li je to ono što korisnici vrednuju i žele - istakao je Javornik.

- Digitalizacija dolazi i ona je tu da ostane. Zato je važno da počnete da igrate ovu igru. Ali, da biste bili najbolji, morate da shvatite da je drugačija od tradicionalnog načina poslovanja avio-kompanija - zaključio je.

"Morate razumeti ko je vaš korisnik da biste mu mogi pružiti ono što mu je neophodno", zaključak je Javornika.

Inače, Comtrade Digital Services je najveća IT kompanija u regionu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA