• 0

NEMA SUMNJE, ISPRAVNA I ZDRAVA RIBA NA BEOGRADSKIM PIJACAMA: Stigli rezultati analize Naučnog instituta za veterinarstvo Srbije!

Imajući u vidu rezultate analize, posetite beogradske pijace i uverite se u kvalitet i raznovrsnost ponude ribe koja se prodaje po pristupačnim cenama

  • 0

Riba koja se prodaje na beogradskim pijacama je zdravstveno i higijenski ispravna, potvrdio je Naučni institut za veterinarstvo Srbije, dostavljanjem rezultata obavljene analize koje pokazuju da riba, koja se prodaje na beogradskim pijacama ne sadrži biotoksin histamin, teške metale, kao ni parazite, te da je konzumacija iste u potpunosti bezbedna.

JKP "Gradske pijace", kao preduzeće koje brine o stanovnicima glavnog grada i svojim poslovnim partnerima, uoči jedne od najvećih pravoslavnih slava Svetog Nikole, tradicionalno su naručile komercijalnu analizu zdravstvene ispravnosti ribe. Prikupljanje slučajnih uzoraka šarana, soma, pastrmke, smuđa, bele ribe, oslića, brancina, skuše, papalina i girica realizovano je u ponedeljak 12. decembra 2016. godine na pijacama koje su poznate po raznovrsnoj ponudi ribe. Analiza je obuhvatila ispitivanje osnovnih organoleptičkih svojstava ribe, odnosno boju, konzistenciju, miris, ukus i izled ribe. Obavljen je i parazitološki pregled, kao i prisustvo teških metala i histamina u uzorkovanoj ribi.

Imajući u vidu rezultate analize, posetite beogradske pijace i uverite se u kvalitet i raznovrsnost ponude ribe koja se prodaje po pristupačnim cenama. Kilogram šarana se kreće od 350,00 do 400,00 dinara, bele ribe od 200,00 do 250,00 dinara, oslića od 450,00 do 500,00 dok fileti oslića iznose 700,00 do 800,00 dinara, kilogram pastrmke možete naći u rasponu od 500,00 do 800,00 dinara, a kilogram skuše od 750,00 do 850,00 dinara, odnosno smuđa od 800,00 do 1000,00 dinara, kilogram brancina iznosi 1250,00 do 1400,00, a soma od 550,00 do 800,00 dinara.

Naši sugrađani koji slave Svetog Nikolu, moći će u nedelju, 18. decembra da kupe sveže ispečenu ribu na pijaci "Zemun". Gradske pijace omogućile su pečenje ribe iz mreže Zemunskih alasa, tokom cele noći na pijaci, kako bi svi verni kupci na vreme pripremili slavsku trpezu.

(Telegraf.rs/ PR)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima