ONI NEMAJU NIKOG NA SVETU, ali svi treba da se ugledamo na njih! (FOTO)

Šta znaju pokazala su deca iz Vaspitno - popravnog doma Kruševac, Doma učenika PTT škole u Beogradu i Prihvatilišta za decu

  • 3

Deca iz Prihvatilišta izvela su u četvrtak, u prepunoj sali Ustanove kulture Palililula, svoju himnu "Pobedi" tokom akcije koja nosi simboličan naziva "Minut do 12", a koja je organizovana sa ciljem da se prikupe sredstava za projekat "Pobedi za decu iz Prihvatilišta".

NE PECAJTE SE NA OVO: Lažni beskućnici traže pare zbog navodnog teškog života u prihvatilištu (FOTO)

Na ideju da pokažu kako se zajedničkim snagama može doći do cilja, pokazala su deca iz Vaspitno - popravnog doma Kruševac, Doma učenika PTT škole u Beogradu i Prihvatilišta za decu. Program je počeo monodramom koju je izveo štićenik Š.M. iz Vaspitno-popravnog doma Kruševac, a nastavljen sa spletom folklornih igara i ritmičkom gimnastikom u izvošenju dece iz Doma srednje PTT škole, a potom je usledila himna Prihvatilišta.

Direktor Doma učenika srednje PTT škole Saša Rokvić kaže da je ovo bila odlična prilika da talenat dece bude vidljiviji pred širom publikom.

-Veoma sam zadovoljan što je Dom učenika srednje PTT škole bio deo ove akcije i što smo bili u mogućnosti da organizujemo ovakvu humanitarnu priredbu za decu bez roditeljskog staranja. Dom učenika srednje PTT škole je u više navrata pomagao i učestvovao u raznim akcijama za decu iz Prihvatilišta, a spremni smo da i u budućnosti podržimo humanitarne akcije – kaže Rokvić.

Foto: Promo Foto: Promo

Upravnik Vaspitno-popravnog doma Kruševac Ivan Mijailović kaže da je ideja da se pomogne Prihvatilištu postojala odavno, a da je sada konačno realizovana.

- Naši štićenici su u više navrata učestvovali u humanitarnim akcijama, to je uvek dobra prilika da se pokaže njihov talenat. Monodrama koju je izveo naš štićenik bila je ujedno i oproštajna, jer jer on uskoro kreće u samostalni život – kaže Mijailović.

Nakon priredbe svi zainteresovani su mogli da kupe rukotvorine na izložbenim štandovima, koje su napravila deca iz Vaspitno –popravnog doma Kruševac, i da na taj način doprinesu akciji.

Rukovodilac Prihvatilišta Danijela Stajković, kaže da je akcija "Minut do 12" bila odlična prilika da se izbrišu granice između dece.

- Na jednom mestu su se okupili mladost, energija dobra nada za decu Prihvatilišta. Bilo je veliko zadovoljstvo pratiti publiku koja je zajedno u glas sa decom pevala himu naše ustanove – kaže Danjela.

Ukoliko želite da pomognete deci Prihvatilišta da uskoro pređu u novi i veći prostor, koji će im omogućiti osnovna prava i potrebe svakog deteta, budite humani i u zavisnosti od vaših mogućnosti uplatite sredstva na žiro-račun namenjen za projekat "Pobedi za decu iz Prihvatilišta".

Informacije za uplatu:

Primalac: Zavod za vaspitavanje dece i omladine, Pobedi za decu Prihvatilišta, Bulevar

oslobođenja 219, 11000 Beograd.

Svrha uplate: Uplata za projekat „Pobedi za decu Prihvatilišta“ br. 08 -979“

Broj računa 840-1421761- 32

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA