≫ 

Dodeljene nagrade najboljim likovnim radovima na konkursu "Zgrada moga grada" (FOTO)

Na likovni konkurs prijavilo se više od 800 osnovaca, a najviše iz osnovne škole Lazar Savatić, koja je zbog velikog zalaganja njihovih učenika na ovom konkursu dobila specijalnu nagradu

  • 0

Danas su u Skupštini grada Beograda dodeljene nagrade pobednicima akcije "Dečiji likovni konkurs" koji se pod pokroviteljstvom JP "Gradsko stambeno" održava od 2008. godine.

Raspisan DEČIJI LIKOVNI KONKURS!

Na likovni konkurs prijavilo se više od 800 osnovaca, a najviše iz osnovne škole "Lazar Savatić", koja je zbog velikog zalaganja njihovih učenika na ovom konkursu dobila specijalnu nagradu.

Konkurs je bio otvoren od 18. oktobra do 16. novembra 2016.godine.

U izboru između 800 radova izabrano je 12, koji su dobili vredne nagrade.

Prvo mesto osvojila je učenica osmog razreda, Andreja Milutinović iz škole "Olga Petrov", drugo Anđela Mlađenović iz osnovne škole "Nadežda Petrović", a treće mesto Katarina Mijailović iz osnovne škole "Rade Drainac". Svi su između ostalih podsticajnih nagrada, dobili tromesečnu školu crtanja i slikanja.

Foto: Likovni konkurs "zgrada moga grada" Foto: Likovni konkurs "zgrada moga grada"

Dodeli nagrada prisustvovali su direktor JP "Gradsko stambeno", Nikola Kovačević, gradski menadžer Goran Vesić i član gradskog veća Dragomir Petronijević.

Svi su izrazili zadovoljstvo što je u konkursu "Zgrada moga grada" učestvovao veliki broj učenika osnovnih škola, koji su kroz likovne radove predstavili svoje viđenje grada u kome žive.

Foto: Likovni konkurs "zgrada moga grada" Foto: Likovni konkurs "zgrada moga grada"

Direktor JP "Gradsko stambeno" posebno se zahvalio nastavnicima i školi "Lazar Savatić" čiji učenici su u velikom broju učestvovali u ovom likovnom konkursu:

Foto: Likovni konkurs "zgrada moga grada" Foto: Likovni konkurs "zgrada moga grada"

- Zahvaljujem se nastavnicima i nastavnom osoblju škole "Lazar Savatić" i zahvalićemo im se tako što ćemo njihove učionice opremiti likovnim radovima - istakao je Kovačević.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i gradski menadžer Goran Vesić takođe su čestitali učenicima i poručili im da razvijaju svoj talenat.

Foto: Likovni konkurs "zgrada moga grada" Foto: Likovni konkurs "zgrada moga grada"

Ovaj likovni konkurs imao je za cilj da pokrene maštu najmlađih stanovnika ovog grada, da aktivno učestvuju u gradu u kome žive, i da na slikovit način pokažu svoje viđenje grada u kome žive.

Nagrađeni radovi biće objavljeni u kalendaru JP "Gradsko stambeno".

(I. L)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA