• 1

Ana Ivanović posetila vrtić Pčelica u Beogradu!

Ana se igrala sa decom koja su joj pokazivala nove veštine koje su stekli, razgovarala sa vaspitačima i vaspitačicama i nije krila zadovoljstvo što je svoj boravak u Beogradu iskoristila da prenese poruke o važnosti učenja u najranijem detinjstvu

 • 1

Nacionalna ambasadorka UNICEF-a u Srbiji, teniserka Ana Ivanović, posetila je danas vrtić "Pčelica" na Novom Beogradu, u kojem UNICEF, zajedno sa zaposlenima ove predškolske ustanove, radi na unapređenju prakse, i razvoju novih i modernih pristupa sa decom sa smetnjama u razvoju.

Ana se igrala sa decom koja su joj pokazivala nove veštine koje su stekli, razgovarala sa vaspitačima i vaspitačicama i nije krila zadovoljstvo što je svoj boravak u Beogradu iskoristila da prenese poruke o važnosti učenja u najranijem detinjstvu.

- Srećna sam da vidim decu kojoj se pruža podrška da se zajedno igraju i da na kreativan način iskažu svoje veštine. Predškolsko vaspitanje je veoma važno za svako dete. Vrtić je mesto u kojem deca uče da budu deo grupe, gde mogu da dobiju stručnu podršku i podsticaj za dalji napredak u životu i doživotno učenje. Da bi dete moglo da uči i razvija svoje potencijale, potrebno mu je okruženje u kojem se oseća sigurno, voljeno, i prihvaćeno, gde ga podstiču i gde može da angažuje svoje snage. Ovo je važno za svako dete, a posebno za decu koja odrastaju u nestimulativnom okruženju ili su izložena različitim rizicima - izjavila je Ana Ivanović nakon posete.

Foto: Promo

Foto: Promo

- UNICEF podržava razvoj moderne prakse za inkluziju u predškolskom vaspitanju i obrazovanju kroz jačanje kompetencija zaposlenih u predškolskim ustanovama da znaju da prepoznaju i pruže odgovarajuću podršku deci u njihovom vršnjačkom okruženju. Naš rad je usmeren na povećanje obuhvata, poboljšanje kvaliteta predškolskih programa i proširenje ponude predškolskih ustanova, posebno u mestima gde je pristup predškolskim programima ograničen – u malim, seoskim i siromašnim sredinama. Radimo i na unapređivanju sistema društvene brige o deci i predškolskog vaspitanja i obrazovanja na lokalnom nivou, na unapređivanju kvaliteta i inkluzivnosti vaspitno-obrazovne prakse, kao i na unapređivanju regulatornog okvira i omogućavanju jasnog i koherentnog okvira za razvoj vaspitno- obrazovne prakse - izjavila je Tanja Ranković, rukovoditeljka programa obrazovanja UNICEF-a u Srbiji.

Foto: Promo

Foto: Promo

- Jako nam je drago što smo imali prilike da danas ugostimo Anu. Deca su bila oduševljena što su se družila sa omiljenom sportiskinjom koja im se priključila na likovnoj radionici gde su pravili novogodišnje ukrase i čestitke. Ana je unela osveženje u naš rad. Ovo je radionica u okviru našeg programa "Zajedništvo i snaga". Uživali su igranju, slikanju i pevanju sa njom - izjavila je Jelena Tršić Stajić, pomoćnica direktora za vaspitno obrazovni rad Predškolske ustanove "11. april" koja je uključena u projkat UNICEF-a za unapređenje kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu. Ovu ustanovu čini 38 objekata na Novom Beogradu i pohađa je 8000 dece.

Foto: Promo

Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • ljuti

  20. decembar 2016 | 17:48

  Ana je nebruseni dijamant SRBIJE a Svajni veliki ljudina, i pravi covek.

  29
  5

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima