• 16

Lopovi spajdermeni haraju po Beogradu: Upadaju u stanove preko terase, najviše operišu na Voždovcu (VIDEO)

Kamere, alarmi, rešetke na prozorima - samo su neki od načina zaštite

  • 16

Vreme novogodišnjih i božićnih praznika ispunjeno je srećom, pesmom i poklonima. I lopovima. Vaša lepo okićena kuća za njih je lopovska Meka. I Medina. A onaj svetleći ukras Deda Mraza što se penje preko terase - on je putokaz koji kradljivci prate da stignu do vaših deviza. Ili domaće valute. Nisu probirljivi.

TELEGRAF JE PROBUDIO SRBIJU: Juče nikog, danas redovi za odavanje počasti ubijenom ruskom ambasadoru (FOTO)

Za razliku od Deda Mraza, srpski lopov neće doći u crveno-belom odelu. Pre će vam prozor na terasi obiti noseći fantomku na glavi. Samo u ovoj godini lopovi su u 146 stanova, na teritoriji Voždovca, upali preko terase i opljačkali ih. Broj je sigurno i veći jer se sitnije krađe ni ne prijavljuju.

- To je najlakši način jer lopov samo treba da preskoči terasu. Ne moraju da se bave ulaznim vratima u zgradu, pa u stan. Ovako, kada preskoče terasu, oni tačno znaju kako da gurnu pajser, gde i kako da se naslone ramenom i u stanu su za dve sekunde - kaže nam Boris Semenjuk, policijski inspektor iz Odseka za suzbijanje teških krađa.

I dok vi u ponoć na trgu odbrojavate uz Bajaginu "Tišinu", lopovi u vašem stanu pevaju:"Mrak se skupio u kap, rano jutro kao slap, ulaziM u sobu".

Ali, nema mesta očaju, ima načina za zaštitu. Kamere, alarmi, rešetke na prozorima. Ovo naročito važi za one koji žive na prvom spratu ili u suterenu, jer su oni najugroženija kategorija. Jeste da će prijatelji imati utisak da ulaze u Centralni zatvor kad dođu kod vas, ali bar ćete biti bezbedni. I sve to ukupno košta oko 100 evra.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

- Mnogo je načina zaštite. Ukoliko idete na duži put, zamolite komšiju da vam redovno uzima poštu iz sandučeta jer je to jasan znak lopovu da li ste kod kuće ili ne. Kada uveče izlazite, obavezno ostavite bar jedno svetlo upaljeno. Gotovinu i druge vrednosti nikad ne ostavljajte kod kuće - kaže inspektor Semenjuk.

Ukoliko vam sve ovo ne deluje kao dovoljna zaštita, preporučujemo vam savete najpoznatijeg dečaka na svetu. Srpski lopov sigurno neće očekivati ovako nešto:

Ho ho ho

(Jasmina Stakić/j.stakic@telegraf.rs)

Komentari

  • ASSERIA

    Ja odmah pucam kada neko nenajavljen udje u moje dvoriste. Nema sta da trazi, ako ga ja nisam pustio. Tako je u Americi. Privatno vlasnistvo je zakon!

  • Pedja doktor ™

    Спајдермени...

  • LOL

    Najbolje struju staviti na ogradu pa neka kradu i pojacatu na max!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima