• 0

Gradske pijace u susret Novogodišnjim i Božićnim praznicima naručile kontrolu mesa, sira i jaja na najvećim pijacama

Uzorkovanje i analizu obavlja renomirana institucija iz oblasti veterine, Naučni institut za veterinarstvo Srbije

  • 0

Na inicijativu Gradskih pijaca, Naučni institut za veterinarstvo Srbije obavio je kontrolu zdravstvene ispravnosti namirnica na najvećim beogradskim pijacama.

Metodom slučajnog uzorka prikupljeno je sveže svinjsko i jagnjeće meso, kao i mesne prerađevine, odnosno zimska salama, užička kobasica, kravlji beli sir i kokošija jaja, koji se prodaju na najvećim beogradskim pijacama. Uzorkovanje i analizu obavlja renomirana institucija iz oblasti veterine, Naučni institut za veterinarstvo Srbije. Pored ispitivanja organoleptičkih svojstava mesa, obaviće se parazitološki pregled, kao i mikrobiološka analiza namirnica, koja obuhvata određivanje ukupnog broja mikroorganizama, odnosno izolovanje i identifikaciju Listeria monocytogenes, koaguloza pozitivnih stagilokoka, E. Coli, kao i izolovanje i identifikaciju bakterije Salmonella. Rezultate kontole sa aspekta zdravstvene ispravnosti i kvaliteta, Gradske pijace objaviće početkom sledeće nedelje.

Foto: Promo

Foto: Promo

JKP "Gradske pijace", kao društveno odgovorno preduzeće, sprovele su komercijalnu analizu namirnica, kako bi naši sugrađani bili u potpunosti sigurni u zdravstvenu ispravnost namirnica, koje su tradicionalno sastavni deo prazničnih trpeza.

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima