≫ 

Zbog vas razotkrivamo sitne trikove klubova koji organizuju doček Nove godine!

Kad vam napišu doček za 25 evra, to nije doček za 25 evra, nego spremaju 100 i 200 evra

  • 12

Iako sitno odbrojavamo do ulaska u 2017. godinu, restorani i klubovi u Beogradu se uveliko hvale kako im je sve rezervisano već odavno, a razmišljaju se da ubace i sto više. 

Gde za najbolji doček Nove godine u Beogradu (FOTO)

Beograd se podelio za Novu godinu: Koncerti na sve strane, počela borba za 100.000 posetilaca

Ako pogledate onlajn ponudu videćete kako su mudri vlasnici restorana i kafića računali da će narod reći "hoću da platim za Novu godinu, nek je 100 evra ulaz, al to veče neću sedeti kući".

Tako da, ako ste planirali da potrošite 30-40 evra za doček, računajte da imate tek za ulaz i da platite taksi do kuće (koji će to veče voziti po trećoj tarifi). A to nije malo novca.

Poznati beogradski noćni klub je primer kluba koji na oko, jeftinom ponudom, mami goste.

Tako je u pomenutom klubu, cena samo ulaza u klub 25 evra. Hrane nema, piće se svako naplaćuje po regularnim cenama. Takođe, ukoliko želite da stojite (ili da sedite) moraćete da doplatite. Cene su toliko različite da morate dobro da prostudirate mapu kluba, da ne bi umesto 35 evra, platili 50 ili 80. Separe je oko 300 evra, a na galeriji ima i onih od 350.

Pogledajmo zajedno detaljniju ponudu u beogradskim klubovima i restoranima:

Doček Nove godine u restoranima

Tako recimo, u jednom restoranu na Adi, vidite najjeftiniju ponudu neograničeno piće i švedski sto  - 19 evra. Pomislite odmah "što je ovo dobro", kad ono 19 evra, barski sto, a ako želite da popijete strano piće, moraćete da izvadite iz džepa i da platite. U prevodu računajte na vino, pivo i rakiju.

Foto: Promo Foto: Promo

Ako hoćete da imate taj luksuz da sedite na proslavi Nove godine, a ne da stojite za barskim stolom, moraćete da doplatite još 10 evra, pa će vas tako restoranski deo koštati 29 evra.

Ukoliko kupite kartu za restoran, gde ćete imati regularno piće tokom večeri i hranu, a platite 35 ili 40 evra znajte da će vam mesto biti na nekom prolazu ili pored wc-a,  a obavezno i najudaljenije od bine. Tako su mnogi restorani pribegli  organizovanju tzv. "posebnih zona". Pa su recimo tako jedni u plavoj, drugi u ljubičastoj, treći u zelenoj zoni.

A jedan restoran je ovim zonama pokušao da utiče na svest gostiju, pa je tako najjeftinije karte (od 50 evra) označio sivom zonom. 

Šta se ovim sugeriše gostima? Da ne budu mizerni i da izvade bar još 10 evra, kako ne bi sedeli u sivoj zoni.

Foto - Ilustracija: Pixabay Foto - Ilustracija: Pixabay

Nastavili smo dalje da surfujemo i tražimo dobre ponude za Novu godinu, i naišli na poznati restoran gde je doček Nove godine preko 8.000 dinara, uključuje ne tako bogat meni, ali nema pića. Svako piće se plaća. Tako pored tih 8.000 dinara možete da potrošite i još toliko, i mnogo više, ako volite da popijete. A, volite sigurno, jer Nova godina je.

Nastupi poznatih pevača

Ukoliko hoćete da za Novu godinu imate normalan sto (ne barski), hoćete da pojedete nešto i slušate neku poznatu pevačicu, pa spremite se da platite papreno.

Cena od 70 evra je minimum koji morate da platite za ovo zadovoljstvo, a cene mogu biti i mnogo veće. Tako za stolove blizu bine morate platiti i 200 evra,  a za VIP separeove i do 1500 evra.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Doček nove godine u klubovima

Klubovi su se ove godine izgleda dogovorili da naplate ulaz 15-20 evra, i da vam omoguće da "stojite u vazduhu". Barski sto je u proseku 150 evra, separe 300 evra i podrazumeva flašu pića. Srećom šank se ne plaća, ali cene pića su klupske, pa izračunajte koliko vam se isplati da potrošite novac, a da Novu godinu dočekate stojeći za nekim šankom.

Foto - Ilustracija: Pixabay Foto - Ilustracija: Pixabay

Doček Nove godine u kafanama

Ni kafane ne zaostaju za resoranima, pa tako ne računajte na provod u kafani ispod 40 evra , mesto i pozicija se posebno doplaćuje. Uključeno je piće i meze, stolova ima i barskih, i kafanskih. U nekim kafanama, rezervacija barskog stola podrazumeva minimum 5 ljudi. Ako nema 5 ljudi, dodeliće vam neke nepozante, pa vi vidite šta ćete.

Takođe je i pitanje kako će to meze da stane za jedan barski sto sa 5 ljudi, plus flaše pića?

Uz sve ovo računajte i taksi koji će biti papren, pa gledajte da mesto dočeka ne bude daleko od stana, inače će vas odrati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Groficaofica

    26. decembar 2016 | 22:39

    Njlepse kod kuce uz sarmicu,pecenje,salatu,tortu,pice...uklucis ves-masinu po jeftinoj struji i gledas tv sa porodicom i prijateljima

  • Mirko&Slavko.

    26. decembar 2016 | 19:58

    Овце се шишају,док има вуне.А то је око Нове године,Божић...

  • Buncuk Milne

    26. decembar 2016 | 19:30

    Ne idem ni u kafanu, ni u restoran, a kamoli u klub. Biću kući i neće me ništa koštati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA