Siniša Mali ispunio obećanje: Otvoren prvi klub za starije u Barajevu (FOTO)

- Imamo 26 klubova za stare, a cilj nam je da ih bude još više kako bismo izašli u susret svim starijim sugrađanima da imaju mesto gde će provoditi slobodno vreme – rekao je Mali

  • 1

Gradonačelnik Siniša Mali otvorio je danas prvi klub za starije u Barajevu, koje je ujedno i poslednja opština u gradu koja do sada nije imala ovakav klub.

 

BARAJEVO ĆE IZGLEDATI POTPUNO DRUGAČIJE: Sve veća ulaganja u ovu opštinu

 

Prema njegovim rečima, ovo je jedini i pravi način da grad zahvali svima koji su gradili Beograd i koji zaslužuju da treće doba provedu na način na koji žele.

 

– Posebno sam ponosan na to što smo ispunili dato obećanje da će svaka opština imati klub za stare. Nažalost, Barajevo je bilo poslednja opština, ali mislim da je ovaj klub vredelo čekati, jer izgleda prelepo i nalazi se na pravom mestu, u centru opštine. Imamo 26 klubova za stare, a cilj nam je da ih bude još više kako bismo izašli u susret svim starijim sugrađanima da imaju mesto gde će provoditi slobodno vreme – rekao je Mali, koji je starijim sugrađanima čestitao Novu godinu i Božić i poželeo im puno lepih trenutaka u novom klubu.

 

Gradonačelnik je ovom prilikom obišao i rekonstruisano šetalište i biciklističku stazu i istakao da grad podržava ovu opštinu da izgradi sportske sadržaje i bazene kako bi ovaj deo Barajeva bio mesto na koje će i meštani i građani Beograda dolaziti da provode slobodno vreme. On je podsetio da je nedavno sa premijerom otvorio i novu fiskulturnu salu u Grabovcu.

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

– To je pravi pristup i poruka svima da vodimo računa i o najmlađima koji su naša budućnost i najstarijima kojima smo zahvalni za sve što su uradili za naš grad i od te politike nećemo odustati – istakao je Siniša Mali.

 

On je naglasio i da su ovo ideje koje će centar Barajeva učiniti lepšim i humanijim, sa mnogo više zelenila.

 

Grad Beograd će i kroz kapitalni budžet od 50 miliona dinara naredne godine podržati Barajevo, ali će dodatno uložiti još oko 20 miliona da bi se završilo šetalište i park, jer Barajevo je na vrhu našeg prioriteta i opština koja zaslužuje da se ravnomerno razvija kao i sve druge gradske opštine – rekao je gradonačelnik.

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

U narednoj godini u saradnji sa gradom planiran je nastavak izgradnje II faze gornje šetne biciklističke staze i centralnog barajevskog parka na levoj strani obale Barajevske reke i izgradnje pešačkog mosta koji će spajati park i izgrađeno šetalište.

 

Direktorka Gerontološkog centra Beograda Suzana Mišić je u ime 10.000 korisnika usluga ovog centra i 1.200 zaposlenih zahvalila Gradu Beogradu jer čine da se i stariji sugrađani osećaju dobro. Gradonačelnik je ovom prilikom posetio i Hram „Spaljivanje moštiju sv. Save”, a obilasku Barajeva prisustvovali su gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA