NEMA UČENIKA, NI NASTAVNIKA: Zbog gripa možda duži zimski raspust?

- Kada je reč o deci, za sada nije strašno, ali mislim da će se tek u januaru pokazati epidemija. I sa ovim procentom obolelih sumnjam da će moći normalno da se organizuje nastava - kaže direktor medicinske škole "Beograd" Nada Trifković

  • 3

Grip i virusi prepolovili su broj đaka u Srbiji, a epidemiolozi tek očekuju glavni udar u januaru. Jedna od škola gde su zaposleni prošli još gore nego đaci je medicinska škola "Beograd".

 

Deca otišla na rekreativnu nastavu na Zlatar, pa završili masovno kod lekara!

 

Epidemija gripa ipak neće biti proglašena: Uprkos velikom broju obolelih, radi se o poznatom virusu

 

- Odustvuje duplo više nastavnika nego prošle godine u ovo doba, mislim da stariji teže podnose simptome virusa i gripa. Kada je reč o deci, za sada nije strašno, ali mislim da će se tek u januaru pokazati epidemija. I sa ovim procentom obolelih sumnjam da će moći normalno da se organizuje nastava, pogotovo što će se deca opustiti na raspustu - priča direktorka Nada Trifković.

 

Postoji mogućnost da se zbog toga produži prvi deo raspusta, kažu u Ministarstvu prosvete.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

- Pratimo situaciju u školama i u kontaktu smo sa Ministarstvom zdravlja. Ukoliko bude potrebno, preduzećemo sve neophodne mere - kažu u Ministarstvu prosvete.

 

Prema rečima direktorke OŠ "Skadarlija" Mirjane Slobode, kod njih još nema razloga za briku jer je tamo na časovima prisutno 70 odsto učenika. Na Vračaru u školi "Svetozar Marković" odsutna je otprilike trećina učenika i izostaju na tri-četiri dana.

 

- Danas će kroz školu kružiti knjiga obaveštenje u kojoj pozivam đake da dane raspusta iskoriste za odmor i oporavka. Zdravlje dece je na prvim mestu, na nadležnnima je da procene da li će oni biti spremni da se vrate u školu početkom januara - kaže direktor Dragi Lukić za "Blic".

 

Gradski zavod za javno zdravlje prijavio je epidemiju gripa Institutu "Batut", ali to zvanično mora da proglasi Ministarstvo zdravlja.

 

- Epodemija ili ne, ali neka odeljenja su se i prepolovila po broju učenika koji dolaze ma amstavu. osm njih, obolele su  neke kolege - priča direktor rušanjske škole "Aca Miulosavljević" Slavko Bogavac.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JajaJj

    29. decembar 2016 | 10:51

    Da za odmor,a kad se vratimo sa raspusta svaki dan propitivanje, kontrolni

  • Bella

    30. decembar 2016 | 07:30

    Deca su pod stresom od stalnih kontrolnih, pismenih i usmenih. Sa tako oslabljenim imunitetom, lakše zakače viruse i eto epidemije u školama. Smanjite pritisak na decu, ministre pomozite deci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA