• 5

Probali smo najneobičnije piće na Trgu otvorenog srca u Beogradu: Kuvano pivo (FOTO)

Našim nepcima se svidela ova kombinacija blago gorko-slatko-kiselih ukusa. Svakako ne moram da vam naglašavam da nas je ugrejala! Živeli!

  • 5

Na Trgu otvorenog srca, žile kucavice grada koja ubrzano počinje da pumpa uoči novogodišnjih praznika, preduslov za dobru zabavu je da imate otvoren um. Baš kao što je i Beograd otvoren grad.

Evo kakvo nas vreme očekuje za praznike: U najluđoj noći suvo, prava ledara tek u utorak! (FOTO)

Zato smo, bez obzira da li ste jedan od očekivanih 100.000 turista, naš gost iz drugog grada ili samo slučajni prolaznik koji žuri, rešili da vas umesto standardnog dočeka s rakijom, kuvanim vinom ili dosadnim čajem - ovog puta ponudimo egzotičnim KUVANIM PIVOM SA MEDOM.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Kako nam je rekao Zoran, domaćin kućice u kojoj je prvi put u ponudi ovaj neobični topli napitak, on se pravi kuvanjem kvalitetnog, svetlog piva u koji se dodaju med i limun.

-  Ideja je potekla iz inostranstva, gde sam i sam prvi put okusio toplo, kuvano pivo. Ljudi dobro reaguju, vole da probaju nešto po prvi put. Kad popiju pivo, zadovoljni su! - kaže on i naglašava da se pri kuvanju procenat alkohola smanjuje, a da mu med daje slatkoću.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Dobar domaćin nam je ponudio da konzumiramo njegovu verziju piva, inače jednog od najstarijih pića koji su koristili čak i stari Egipćani. Pa ko smo mi da kažemo ne?

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Našim nepcima se svidela ova kombinacija blago gorko-slatko-kiselih ukusa... Svakako ne moram da vam naglašavam da nas je ugrejala!

Živeli! Želimo vam srećnu Novu godinu!

(S. Ilić - s.ilic@telegraf.rs)

Komentari

  • Nesa

    Daj kuvanu rakiju,kakvo kuvano pivo :)

  • EL...

    Koliko je meni poznato , kuvano Pivo se daje bolesnicima od gripe ! Navodono da je okus ochajan , ali pomaze jer se bolesnik nekoliko puta tokom noci preznojava , mora i jorgan da promeni osim pidzame , i sutra dan kao da nije bio bolestan ... Probajte ...

  • dejan_w

    Pio pre neki dan , iskreno nikakvo je kiselo bez zacina . Najlepse mi je kad sam u Becu u ovo doba ceo grad mirise na cimet karanfilic tj. dobro kuvano vino i puns . Ovo kod nas je smejurija .

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima