• 8

ODLUČILA ETIČKA KOMISIJA: Siniša Mali nije plagirao doktorat

Etička komisija FON-a je zaključila da ne može biti osporen originalni naučni doprinos doktorske disertacije gradonačelnika Beograda, uz ocenu da su propusti u načinu citiranja zanemarljivog obima

  • 8

Doktorska disertacija gradonačelnika Beograda Siniše Malog, koju je odbranio na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, nije plagijat – odlučila je Etička komisija ove visokoškolske institucije, a taj izveštaj je prihvatilo i Nastavno-naučno veće FON-a, saznaje Politika.
DEKAN FON: Doktorat Malog naučno validan!

Kako nam je rečeno, s obzirom na to da su u javnosti izrečene vrlo ozbiljne optužbe, komisija je detaljno analizirala rad koji se u medijima osporava već duže vreme.
Zaključeno je da je procedura prijave i odbrane doktorske disertacije sprovedena u skladu sa zakonom, da disertacija ima originalan naučni doprinos koji ne može biti osporen, uprkos tome što postoje propusti u načinu citiranja, ali koji su zanemarljivog obima.
– Komisija je formirana u novembru, a zatražena je i izjava autora. Siniša Mali je negirao navode „Peščanika” i rekao da je disertacija rezultat njegovog profesionalnog opredeljenja već 20 godina. Izveštaj je zatim prosleđen Nastavno-naučnom veću i meni kao dekanu. Prihvaćen je na sednici 21. decembra.
Odluku NNV i izveštaj Etičke komisije poslali smo i Rektoratu Univerziteta u Beogradu i time je, što se FON-a tiče, priča završena. Voleo bih da se već jednom stavi tačka na „i” i da se, umesto optužbama, bavimo uspesima studenata i nastavnika i Beogradskim univerzitetom, koji je najveći srpski brend - rekao je za naš list dekan prof. dr Milija Suknović.
(Telegraf.rs / Politika)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    Dr Ma li?...

  • van gog

    Eovo nisam znao da je i on doktor nauka hocu reci dao je nesto novo neki svoj licni doprinos razvoju nauke.e jadna drzava malo sto im daju da svoje polozaje koriste za licnu dobit nego ih i u naucnike proizvode.sve su to buduci akademici kada odu u penziju da imaju velike drzavne penzije tek da ne trose gotovinu

  • Раднаскела

    Добро је, сада може да зида фонтану.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima