Najtužnija novogodišnja priča IKADA: U poštu je ušao deka Ilija, a od njegovih reči svima se steglo srce

- Samo sam želeo da vam čestitam Novu Godinu i da vam kažem da mi je mnogo žao što me niko od vas nije nazvao da čestita niti došao da me poseti, mnogo vas volim, živi i zdravi bili - izgovorio je starac

  • 86

Dok većina novogodišnje i božićne praznike smatra najlepšim periodom godine i provodi ih u krugu porodice i prijatelja, pažnju jednog Beograđanina privukla je potresna scena koja se juče odigrala na Autobuskoj stanici u Beogradu i koju je opisao u svom Fejsbuk statusu.

 

Kako je zaista izgledao doček na Trgu u Beogradu: Ove scene nigde niste videli (VIDEO)

 

Beogradski Deda Mraz je car i kraljina: O ovom prizoru na Brankovom mestu priča ceo grad! (VIDEO)

 

- Mala pošta na glavnoj autobuskoj stanici u Beogradu. Tri šaltera tri govornice 50 kvadrata sveukupno. 2. Januar 2017. oko dva popodne. On ima oko 75 godina. Ima prastari mantil, pantalone i još starije cipele - počinje priču Beograđanin.

 

U statusu ovaj Beograđanin opisuje neznanca koji ima neurednu sedu kosu, brkove, naočare sa debelim oknima i  džemper koji se oblači kad, iz nekog razloga, nema više grejanja u stanu.

 

- Ulazi u poštu i ljubazno pita radnicu da li još uvek rade govornice i da li može da telefonira. Radnica, bez trunke emotivnog investiranja mu odgovara da može. On ulazi u govornicu u kojoj se vrata se ne mogu u potpunosti zatvoriti i započinje razgovor - piše u statusu. 

 

Dodaje kako starac priča glasno i da poštom odzvanjaju reči.

 

- Dobar dan, Ilija ovde. Samo sam želeo da vam čestitam Novu godinu i da vam kažem da mi je mnogo žao što me niko od vas nije nazvao da čestita niti došao da me poseti, mnogo vas volim, živi i zdravi bili. Voli vas deda.

 

Kako dalje piše u statusu vrata su se otvorila i čovek izlazi dostojanstven kao da se ništa nije desilo, ubeđen da niko nije čuo koje reči je upravo izgovorio. Pita radnicu koliko je dužan, plaća, ljubazno se zahvajuje, čestita praznike i polako odlazi.

 

- Radnica i ja gledamo za njim zaleđeni. Razmišljam. Ko ga je zaboravio? Šta li im je skrivio? Ili nije? Koga sam ja zaboravio? Koga iz ovih stopa trebam pozvati da iskažem Zahvalnost, ljubav ili poštovanje - piše u možda najtužnijem novogodišnjem statusu.

 

Možda se posle čitanja ovog statusa i vi setite da imate nekog člana porodice na koga ste zaboravili, ili bar, kome ne poklanjate dovoljno pažnje.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jedna baka

    3. januar 2017 | 15:22

    Ni moja unka (17) nije meni cestitala novu god. niti je dosla da obidje baku, a stanujemo u istoj ulici, 5 minuta hoda samo nas 10 brojeva deli. Posaljem joj SMS, procita je i nece ni da mi odgovori. Dodje 1-2 puta mesecno kad joj treba para. Pitam se sta je razlog. Ja sam je tako reci podigla i odhranila, gledala sam je i pazila ko malo vode na dlanu. Bila je vise kod mene nego kod roditelja do jedno 12 godina. Jako sam tuzna i zalosna zbog toga

  • PSara

    3. januar 2017 | 15:21

    Tuga , tuga !? Svaka rec je suvisna ........

  • xxx

    3. januar 2017 | 16:23

    Tako ce jednog dana od dekice unucad da se udaju pozene i njihova deca njih ce da zaborave a danjasnja omladina zivi samo zbog interesa ako mu das dibar si ako ne i nevaljas zalost i tuga ja mog deku i baku iako nisu medju zivima nikad iz mog srca necu izbrisati oni su bbili za mene i u dobru i u zlu uvek tu zato djeco draga pazite svoje najmilije jer kad uh ne bude vise kajat cete se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA