SKANDALOZNO: Hitna pomoć odbila da dođe po penzionerku koja je uganula nogu!

Penzionerka (61) sa Banjice pala i teško povredila nogu, a Hitna pomoć je uputila na voždovački dom zdravlja. Tamo su joj rekli da se obrati svom lekaru na Novom Beogradu, pa je u Urgentni centar prebačena taksijem

  • 9

Naša sugrađanka stara 61 godinu tvrdi da čak dve ekipe Hitne pomoći nisu htele da dođu po nju i prebace je u Urgentni centar, iako je sumnjala da ima prelom noge!

Kako je za Telegraf.rs objasnila njena prva komšinica Mirjana Mimica, ova penzionerka pala je danas oko podne, vraćajući se sa pijace na Banjici.

- Nosila je teške kese i samo se srušila. Na njenu sreću, dve gospođe koje su prolazile pored nje stale su i pomogle joj da uđe u zgradu - objašnjava Nimica.

Kada je ova gospođa pozvala Hitnu pomoć, operater joj je rekao da neće poslati ekipu jer ona "nije životno ugrožena" i da, pošto zove sa Banjice, treba da se obrati lokalnom domu zdravlja, onom na Voždovcu.

- Ali tu nije bio kraj. Iako je rekla da je stara i da ne može da stoji, pa i da ne može da dođe u Urgentni centar, a sumnja na prelom, u Domu zdravlja na Voždovcu su joj rekli da ne pripada njima i da oni nisu dužni da šalju ekipu. Rekli su joj da mora da zove svog izabranog lekara, a njoj je izabrani lekar na Novom Beogradu - kaže prva komšinica ove gospođe za naš portal.

Srećom po nju, komšije iz zgrade su se organizovale, pa je ova penzionerka uspešno prebačena u Urgentni centar. Taksijem.

HITNA POMOĆ: PROVERIĆEMO

Portparol Hitne pomoći Nada Macura kaže za naš portal da će ta ustanova ispitati navode ove pacijentkinje.

- Ukoliko misli da su joj ugrožena neka prava, ona može da se obrati zaštitniku prava pacijenata. Ja ne mogu da znam šta je svaki operater rekao pacijentu u svakom trenutku, pa ćemo do sutra ujutru proveriti navode pacijentkinje - rekla je Macura za naš portal.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjana

    19. jun 2012 | 22:08

    Vi ste svi kompletni idioti....da je bila u pitanju Vasa majka ili baka,tetka,ne biste pisali ove gluposti....sram Vas bilo... Na Zapadu je to potpuno normalna stvar....tamo drzava brine o svakom svom gradjaninu...

  • tamara

    19. jun 2012 | 23:39

    dragi/a Alex da li ti to do sada nisi imao/la priliku da vidis oko sebe ljude koji vode racuna o sebi i svom izgledu pa i u godinama. Kakve sad to veze ima? Primitivizam...nasi ljudi su navikli samo da tracaju,kritikuju druge ne pomislivsi ni jednog trenutka da stanu pred ogledalo i dodele sebi neku kritiku

  • zox populi

    19. jun 2012 | 20:03

    sramota Macuro sta radis bre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA