Osnovci iz Tunisa posetili Stari dvor (FOTO)

Osnovci iz grada Sfaksa, došli su na poziv svojih vršnjaka iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar"

  • 0

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i sekretarka za obrazovanje Grada Beograda Snežana Đurić ugostili su danas u Starom dvoru decu iz Tunisa, koja se nalaze u višednevnoj poseti srpskoj prestonici.        

 

Deca su danas izašla na Ulice otvorenog srca i učinila nešto predivno za svoje vršnjake koji detinjstvo provode na ulici (FOTO)

 

Mladenović je uputio dobrodošlicu osnovcima iz grada Sfaksa, koji su došli na poziv svojih vršnjaka iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar".  On je podsetio da Grad Beograd ima veoma jaku međunarodnu saradnju, posebno kada je reč o saradnji među školama i dodao da će ova poseta samo učvrstiti dobru saradnju Srbije i Tunisa.

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

Mladenović je poželeo osnovcima iz Tunisa da u Beogradu ostvare trajna prijateljstva i da se uvek rado vraćaju u glavni grad Srbije, poput stanovnika naše zemlje koji uvek rado posećuju Tunis.

 

Sekretarka Đurić je izrazila očekivanje da će ova saradnja postati tradicionalna, jer je veoma važno da se deca iz različitih zemalja druže i upoznaju sa različitim kulturama. Ona je dodala da ovakvim susretima otvara mogućnost za stvaranje boljeg sveta sa više razumevanja i poštovanja.

 

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

 

Događaju je prisustvovao i ambasador Tunisa u Beogradu Mohamed Bugamre koji je uputio dobrodošlici svojim sunarodnicima i izrazio nadu da će sa lepim uspomenama otići iz Srbije.

 

Dve škole su članice organizacije dvojezničnih škola koja neguju srpski i francuski jezik, dok su istu saradnju i uzajamnu posetu već ostvarili Prva beogradska gimnazija i gimnazija iz tuniskog Sfaksa.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA