Održana proslava kineske Nove godine kod Savske promenade (FOTO)

Gradonačelnik je narodu Kine čestitao Novu godinu, godinu vatrenog petla, koja je ove godine počela 28. januara i trajaće do 15. februara 2018. godine

  • 4

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je večeras proslavi kineske Nove godine na prostoru Savske promenade iza zgrade Geozavoda.

Hrabra deco, svaka čast: Sviraju na ulicama Beograda kako bi sakupili pare za časove violine (FOTO) (VIDEO)

Gradonačelnik je narodu Kine čestitao Novu godinu, godinu vatrenog petla, koja je ove godine počela 28. januara i trajaće do 15. februara 2018. godine.

Siniša Mali je rekao da saradnja Kine i Srbije nikada nije bila bolja, te da je ovo sjajna prilika da, poštujući tradiciju i kulturu naroda Kine, njihova Nova godina bude obeležena i u Beogradu.

- Mi se ove godine radujemo rekordnom broju turista iz Kine, s obzirom na to da je Srbija uvela bezvizni režim za Kineze. Radićemo i na promociji naše zemlje i našeg grada, a ove godine ćemo posetiti veliki broj sajmova u oblasti turizma u Kini, u Šangaju i Pekingu, čime će naša saradnja biti podignuta na još viši nivo.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Kruna naših aktivnosti u odnosu sa gradom Pekingom biće „Dani Pekinga u Beogradu” koji će biti organizovani u septembru ove godine.

To je manifestacija u kojoj će nekoliko dana biti posvećeno kineskoj kulturi, umetnosti, sportu, ali će to biti i velika šansa da više približimo naša dva naroda i pronađeno način da sarađujemo i u oblasti ekonomije i na drugim poljima – istakao je Mali i zahvalio ambasadoru Kine u Srbiji Li Mančangu na tome što, kako je dodao, poštujući svoju zemlju i svoj narod radi na promociji Srbije i Beograda.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Ambasador Kine Li Manačang je ponovio da su odnosi Kine i Srbije sada na najvišem nivou. Ambasador je građanima Srbije čestitao Novu godinu i poželeo mnogo sreće i uspeha.

Na ovoj manifestaciji organizatori su se potrudili da dočaraju atmosferu proslave kineske Nove godine uz kineskog zmaja, drevni kineski ples, tačku na klizalištu, ali i srski folklor, Dečji hor RTS-a i tradicionalni vatromet.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA