≫ 

DOBAR DEO BEOGRADA U NEDELJU POD BLOKADOM, ČUĆE SE SIRENA: Uništavaju bombu od 250 kilograma, građani da se sklone od prozora

Tokom akcije uništavanja bombe biće promenjen režim saobraćaja na mostu Gazela, a čitav prostor biće zaštićen u radijusu od 500 metara

  • 9

Bombu, pronađenu na gradilištu Beograda na vodi, sutra će uništiti Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), na mestu na kom je i nađena.

Pronađena bomba na gradilištu Beograda na vodi! Evo kada će biti bezbedno uklonjena

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, avio bomba zaostala iz Drugog svetskog rata, a koja je prilikom izvođenja radova nađena na ovom gradilištu, biće uništena u perodu od osam do 10 časova.

- Stanje u kome je bomba pronađena onemogućava njeno uklanjanje i transport ili bilo kakvo pomeranje, te je stoga nemoguće obaviti njeno uništavanje na drugom mestu. Prilikom uklanjanja bombe, težine 250 kilograma, koje će obaviti NUS, biće preduzete maksimalne bezbednosne mere, a na mestu pronalaska biće posut pesak koji će prigušiti eksploziju - navodi se u saopštenju MUP-a.

Pomerite vozila večeras do 22 

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

MUP apeluje na stanare okolnih zgrada u Savskoj ulici, da ne napuštaju stanove u periodu predviđenom za uništavanje bombe, da spuste roletne na prozorima, da se udalje od prozora i da pomere svoja vozila danas do 22 sata. U suprotonom, automobili će biti premešteni na parking kod Sava Centra.

Tokom akcije uništavanja bombe biće promenjen režim saobraćaja na mostu Gazela, a čitav prostor biće zaštićen u radijusu od 500 metara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je čitav set bezbednosnih mera u cilju zaštite sigurnosti i bezbednosti građana.

Za više informacija građani se mogu obratiti na broj telefona 1985.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mujo

    4. februar 2017 | 18:06

    Zelim uspeh i srecu ljudima koji ce bombu deaktivirati. Ljudi su najvazniji. Sve drugo je prazna prica.

  • Una

    4. februar 2017 | 11:14

    To su one " humane " engleske bombe što su izasvale više žrtava nego ceo drugi svetski rat u Srbiji.

  • The Spatula

    4. februar 2017 | 09:56

    Vratite to svabama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA