I jaja su poskupela: Evo koliko sada morate da izdvojite za 10 komada!

Ptičiji grip, zabrana uvoza, poskupljenje hrane za kokoške su neki od uzroka zbog kojih su jaja poskupela čak za 25 odsto

  • 17

U proteklih nedelju dana jaja su u Srbiji poskupela za oko 25 odsto, a cena im se kreće od 13 do 20 dinara po komadu, koliko košta jaje "A" klase. Donedavno, cene su bile između 10 i 15 dinara po komadu.

EKSKLUZIVNO: Srbija zabranila uvoz jaja i živine iz ovih država!

Jaja su poskupela i na pijačnim tezgama i u prodavnicama. U supermarketima, paket od 10 komada se kreće od 160 do 200 dinara.

Prema rečima prodavaca sa Bajloni pijace, konkretne razloge za povećanje cene ni oni sa sigurnošću ne znaju.

- Mi se porodično bavimo proizvodnjom jaja. Mnogo je posla oko njih, skupa je hrana, pa smatram da im je realna cena 20 dinara. Kada pogledate da vekna hleba košta 30 dinara, onda vam je jasno koliko je jaje jeftino. Veliki problem predstavlja i to što država ne daje subvencije na živinu - priča gospođa koja radi na prodičnoj farmi.

Foto: Gradske pijace Foto: Gradske pijace

- Čuo sam za poskupljenje, ali po mom mišljenju, jaja su i dalje jeftina u odnosu na ostale namirnice. Kod nas svakog dana nešto poskupi, tako da ovo nije ništa novo - rekao je jedan od kupaca za beogradske medije.

Obzirom da su prošle slave i nije "sezona" jaja, pravo poskupljenje možemo očekivati tek pred Uskrs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlaja

    18. februar 2017 | 14:11

    Jaja u becu 30 komada 3€. Na pijaci a ima i za 2.50€. Pa nije skupo kad pogledate standarde. Mislim da bi trebalo da kosta 10 puta manje nego u becu. Srazmerno standardu.

  • Stanislav

    18. februar 2017 | 19:08

    Onaj ko proizvodi njemu je malo a ko kupuje njemu je mnogo, standardno. Ali svi koji misle da je skupo nek probaju nesto da proizvedu, pa makar i jaje. Zato su svi sa sela pobegli u gradove.

  • Sima

    18. februar 2017 | 20:16

    Pitaću vas šta ćete kada opadne prodaja, a počnu da se uvoze jaja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA