• 1

Ovi fakulteti hoće da podignu školarine za narednu školsku godinu

Pojedini fakulteti u Beogradu predali su svoje zahteve za povećanje cena školarine i to obrazložili time što u poslednjih nekoliko godina školarine nisu povećavane

  • 1

Tri fakulteta Univerziteta u Beogradu - FPN, Učiteljski i Fakultet za fizičku hemiju, zatražili su danas povećanje školarina za narednu školsku godinu.

Priprema za prijemni može i na rate: Najskuplji ETF, košta 40.000 dinara, a ovoliko vam treba za ostale

- Saveti tri fakulteta dostavili su predloge za povećanje školarina. Oni predlažu da školarine budu povećane od pet do deset odsto - rekla je na današnoj sednici Senata Univerziteta prorektor Nada Kovačević.

Fakultet za fižicku hemiju traži da se školarina sa dosadašnih 64.800 dinara poveća na 69.900 dinara, a Učiteljski traži povećanje sa 96.000 na 102.000 dinara.

Fakultet političkih nauka, gde je školarina zavisno od studijskog programa od 91.700 do 99.700 dinara, traži povećanje na 100.000 do 110.000 dinara.

Fakulteti su svoje zahteve obrazložili time što u poslednjih nekoliko godina školarine nisu povećavane i usklađivanje sa rastom inflacije, kao i da je zatraženo povećanje od pet do deset odsto.

Predstavnik studenata Borijan Soković rekao je da studenti razumeju da su izdvajanja države nedovoljna, ali da fakulteti moraju samofinansirajućim studentima da kažu koje su to usluge koje oni plaćaju.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

U narednoj školskoj godini na Beogradskom univerzitetu biće upisano 14.850 studenata, od kojih 9.511 budžetskih.

Upis počinje 21. juna predajom dokumenata, koja traje do 25. juna.

Od 26. juna do 2. jula biće organizovani prijemni ispiti, a 10. jula objavljena konačna rang lista.

Upis na fakultete biće obavljen od 10. do 14. jula. Drugi upisni rok počinje 1. septembra. predajom dokumenata, koja traje do 5 septembra, a 6. i 7. septembar rezervisani su za prijemne ispite.

Konačna rang lista biće objavljena 13. septembra, a upis mora biti završen najkasnije do 16. septembra.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Andjeo

    Pa nisu ni plate povecane cetiri godine a inflacija i dalje raste. Svako na sebe misli. Misli li neko za ovaj narod

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima