Apel za smanjenje nenamenske potrošnje vode

Najavljeno sprovođenje akcije kontrole potrošnje vode na celoj teritoriji grada, a nesavesnim potrošačima biće uručene opomene

  • 0

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" apelovao je na građane da savesnim i odgovornim odnosom, racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda u danima visokih dnevnih temperatura i kada je potreba za vodom znatno povećana.

Nastojimo da maksimalnim angažovanjem svih svojih izvorišnih i proizvodnih kapaciteta obezbedimo dovoljno vode za sve žitelje grada, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Kako je navedeno, stalnim merenjima na vodovodnom sistemu i praćenjem zona potrošnje ovih dana uočeno je povećanje potrošnje za 10 odsto. Potrošnja je znatno veća u prigradskim naseljima nego u ostalim delovima grada, što ukazuje na nenamensku potrošnju vode.

"Imamo razumevanje za sve sugrađane koji imaju povećane potrebe za vodom iz gradskog vodovoda, ali ujedno moramo ukazati da pojedine aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje automobila i vozila crevom, zloupotreba hidranata namenjenih za gašenje požara predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode", navodi se u saopštenju.

"Beogradski vodovod i kanalizacija" navodi da će sprovoditi akciju kontrole nenamenske potrošnje vode na celoj teritoriji grada kao i u svim rubnim i prigradskim naseljima grada.

Ukoliko se uoči da se voda koristi u nenamenske svrhe, nesavesnim potrošačima biće uručene opomene i obaveštenje o načinu na koji treba koristiti vodu sa česme, koja je prvenstveno namenjena za piće, pripremanje hrane i održavanje osnovnih higijenskih potreba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA