Neverovatno: Gde sve u Beogradu smete da vodite psa, a gde ne. Buvljak je posebna priča!

Znali smo da zatvoreni objekti mahom ne dozvoljavaju uvođenje kućnih ljubimaca, ali jednog Beograđanina je iznenadilo kada su mu se obratili na buvljoj pijaci i zamolili da se udalji sa psom

  • 7

Beograđanin se požalio našoj redakciji da je krenuo sa psom na buvljak, ali ga nisu pustili, jer nije dozvoljeno uvođenje kućnih ljubimaca.

Sama sitauacija ga je iznenadila, jer kako i sam kaže, prihvatljivo je da neko ne dozvoljava uvođenje kućnih ljubimaca u tržni centar, jer je zatvoren prostor, ali da ne dozvoljava uvođenje psa na buvljak, koji je pod otvorenim nebom je prema njegovom mišljenu potpuno neprihvatljivo.

Evo koliko treba da platite ako gradskim prevozom putujete sa kućnim ljubimcem

Da bismo se uverili koja su pravila vlasnika kućnih ljubimaca, i da li se naš čitalac s pravom razbesneo, pozvali smo Udurženje za zaštitu životinja "Beta":

- Odluka da li je dozvoljeno uvođenje kućnog ljubimca, zavisi isključivo od vlasnika objekta. Znači svaki vlasnik, nebitno da li je u pitanju državni ili privatni objekat ima pravo da dozvoli, odnosno spreči uvođenje kućnih ljubimaca. To je sve uređeno Odlukom o držanju kućnih ljubimaca - navodi Miloš Đuričić iz Udruženja za brigu o životinjama  "Beta".

Foto: Flickr/Toby Bradbury Foto: Flickr/Toby Bradbury

Ovo NIKAKO ne smete da uradite kad vam ugine kućni ljubimac, jer možete platiti i 50.000 dinara kaznu

On takođe navodi da se dosta napredovalo sa "pet friendly" objektima, nego što je to ranije bio slučaj:

- Sada sve više kafića u Beogradu i šire dozvoljava prisustvo kućnih ljubimaca. U restoranima je možda malo rigoroznije uvođenje ljubimaca zbog hrane, dok recimo, gotovo svaki splav na šetalištu 25. maj dozvoljava uvođenje kućnih ljubimaca, što je sjajno, kao i tržni centar "Delta siti" za koji većina zna da dozvoljava uvođenje kućnih ljubimaca - navodi Đuričić.

Foto: Profimedia, Alamy Foto: Profimedia, Alamy

Kada je reč o gradskom prevozu, Đuričić napominje da vozači autobusa nisu baš blagonakloni na uvođenje kućnih ljubimaca, pa tako traže obavezno nošenje transportera bez obzira na veličinu, a jednom prilikom su ženu sa psom vodičom i isterali napolje. Železnice imaju malo drugačiji pristup:

- Jednom prilikom sam išao vozom u Sloveniju, i nije bio problem što idem sa psom. Bilo je neophodno samo da imam transporter, a ako je voz sa kupeima, onda je neophodno da svi u istom, daju pristanak da im ne smeta prisustvo životinje - navodi on.

U "Železnicama Srbije" navode da vlasnik kućnog ljubimca mora da ima lekarsko uverenje, ako je štene treba da ga drži u posebnoj korpi i plaća se polovina od putničke karte. Slična procedura je i u međugradskim autobusima. 

(Telegraf.rs)

Daljinac baner

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seve

    2. april 2017 | 14:57

    Koje budale! U celoj Evropi vodis kuce na povodac i u bus i u voz. Kakav transporter! Pa moj pas ima 30kg ko ce da nosi to? ????Eeeee Srbijo ni za sljive nisi.

  • DH

    2. april 2017 | 13:58

    Ne nego treba da zapisa neciju robu na buvljaku.. Muka mi od kuckara vise.. Kad postanete savesni i odgovorni onda kukajte ovako se svi davimo u g*..

  • Dag

    3. april 2017 | 13:50

    Uzburka se masa,znog neduznih - pasa... (Uvek bilo,sad i vazda,nije kriv pas,nego - gazda.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA