SPS: Ne menja se vlast u Beogradu. DSS i SNS: Sve je moguće!

Aleksandar Antić (SPS) ne vidi nijedan razlog zbog koga bi se menjao sastav gradske vlade. Slobodan Samardžić (DSS), međutim, tvrdi da je obrt moguć, Nebojša Stefanović (SNS) najavljuje rasplet narednih dana

  • 14

Predsednik Skupštine grada Beograda i beogradskog odbora SPS Alekasandar Antić kaže da ne vidi nijedan razlog da se menja sastav gradske vlasti ukoliko republičku formiraju druge stranke.

- Smatram da je vlast u gradu napravljena na osnovu volje građana i da ona treba da vodi grad i u narednom periodu. Ne vidim razlog zašto bi se takav dogovor menjao - rekao je Antić.

On je napomenuo da je najvažnije pitanje formiranje republičke vlasti i da zemlji što pre treba vlast koja treba da upravlja jako teškom situacijom u kojoj se ona nalazi.

Antić je rekao da "nema informacije da je lider DS-a BorisTadić od zamenika predsednika DS-a i gradonačelnika Beograda Dragana Ðilasa tražio da raskine gradsku koaliciju sa SPS-om ukoliko socijalisti uđu u vladu sa naprednjacima i da mu se one ne čine realnim".

Antić tvrdi da će sednica predsedništva SPS-a, na kojoj će se doneti odluka sa kim će socijalisti u buduću vladu, sigurno biti održana u narednih nekoliko dana.

Upitan da prokomentariše da li je moguća koalicija DSS - SNS - SPS u Beogradu, potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić kaže za Telegraf da se "u Srbiji svakim novim danom nešto obrne, pa je tako moguć obrt i u Beogradu".

- DSS nije dobio poziv za razgovore ni na republičkom, ni na Beogradskom nivou, ali sve je moguće. Svakim novim danom se dešavaju obrti u Srbiji, nije isključen obrt ni u Beogradu - kaže Samardžić.

Funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović kaže za Telegraf da je toj partiji prioritet republička vlada i razgovori sa SPS-om, a posle toga će doći na red Beograd.

- Nijedan stranački organ SNS-a na nivou Beograda nije raspravljao o vlasti u Beogradu. Posle ćemo videti kako i šta dalje - ističe Stefanović.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tina34

    28. jun 2012 | 09:28

    Kada lavina krene ona počisti sve pred sobom. A krenula je. Tako da će počistiti i sadašnju vlast u Beogradu.

  • Nina40

    28. jun 2012 | 09:27

    Antić će uraditi kako mu kaže Dačić. Mislim da Đilas ne može da ostane gradonačelnik.

  • Sanja28

    28. jun 2012 | 09:20

    Posle Đilasovih uvreda teško da će on ostati gradona;elnik.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA