Vesić: Za radove na vodovodnoj mreži u Velikoj Krsni izdvojeno 30 miliona!

Gradski menadžer je podsetio da selo Velika Krsna ima 5.000 stanovnika i tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je Grad Beograd zajedno sa Gradskom opštinom Mladenovac obezbedio novac da se u tom selu uradi vodovod

  • 0

Završeni su radovi na izgradnji druge visinske zone vodovodne mreže u zaseoku Beluće, u mladenovačkom selu Velika Krsna, vredni 30 miliona dinara, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Goran Vesić posetio Sigurnu kuću: Ženama, žrtvama nasilja, uručeni pokloni za 8. mart

Kako prenosi Tanjug, gradski menadžer je podsetio da selo Velika Krsna ima 5.000 stanovnika i tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je Grad Beograd zajedno sa Gradskom opštinom Mladenovac obezbedio novac da se u tom selu uradi vodovod.

- Mi smo kao Grad Beograd obezbedili kapitalni budžet za Opštinu Mladenovac. Oni su iz tog kapitalnog budžeta iskoristili 30 miliona dinara da završe potisnu stanicu i šest kilometara vodovodne mreže. Voda je danas ovde potekla, a to znači da će ljudi koji ovde žive imati stabilno snadbevanje vodom - rekao je Vesić, naglasivši da je voda u Mladenovcu dobrog kvaliteta i da je svakodnevno kontroliše Gradski zavod za javno zdravlje.

- Sve priče u vezi sa kvalitetom vode u Mladenovcu koje su se pojavljivale u javnosti nisu tačne i ja zaista molim sve koji se time bave, ako su dobornamerni, da se drže onoga što je stručna analiza, a nju radi Gradski zavod za javno zdravlje - rekao je Vesić.

Gradski menadžer je podsetio i da Grad Beograd radi na izgradnji regionalnog vodovoda Makiš - Mladenovac, naglasivši da od Petlovog brda do Mladenovca ima oko 52 kilometra, a da je do sada urađeno oko 27 kilometara cevovoda, od Petlovog do Begaljičkog brda.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U toku je i izgradnja poslednje deonice cevovoda "fi 600", dužine četiri kilometra, kojim će se rezervoar Kaluđerica spojiti sa regionalnim vodovodom Makiš - Mladenovac, istakao je Vesić.

- Ono što je važno, a što građani Mladenovca treba da znaju, to je da će do 2021. godine Mladenovac biti priključen na gradski vodovod, odnosno na fabriku vode "Makiš", tako da će Mladenovčani imati stabilno snadbevanje vodom - rekao je on i dodao da to ne znači da će sadašnji izvori vode prestati da se koriste, već će oni ostati i biće alternativni.

Regionalni vodovod Makiš - Mladenovac koštaće više od 100 miliona evra, naveo je Vesić, istakavši da je do sada uloženo više od 60 miliona.

- To znači da Grad Beograd zaista ulaže ozbiljan novac kako bi građani ovog dela Beograda imali stabilno snadbevanje vodom - dodao je gradski menadžer.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić izrazio je zadovoljstvo zbog završetka radova u Velikoj Krsni i zahvalio Gradu Beogradu što je prepoznao interese meštana tog mladenovačkog sela.

- Ovo je za selo Velika Krsna i ljude koji u njemu žive veliki projekat jer je u 21. veku bez pijaće vode dosta teško živeti - rekao je Glišić. On je istakao da će Opština Mladenovac i ubuduće nastaviti da ulaže u rekonstrukciju postojeće vodovodne mreže.

- Tokom 2016. godine iskopali smo jedan novi bunar, a rekonstruisali smo i oko dva kilometra azbestnih cevi vodovodne mreže. Veliki su planovi pred nama, veliki radovi i nadam se da ćemo već za mesec dana krenuti sa proširenjem vodovodne i kanalizacione mreže u našoj opštini - dodao je Glišić.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA