Da vas neko pita gde se nalaze Gunhuguo gvonćaun i Ćiuuujen, rekli biste da ne znate, a tamo ste bili bar 100 puta!

Kroz ovaj sistem će se prikazivati šta je sve moguće obići u gradu u vremenskom intervalu od pet minuta

  • 1

Krajem marta u Beogradu će početi postavljanje novih info-tabli koje će turistima iz svih krajeva sveta omogućiti lakše i praktičnije snalaženje po gradu, a do kraja ove godine bi trebalo da ih bude 150.

Turisti koji dolaze u Srbiju su oduševljeni našom ljubaznošću, ali jednu stvar ne podnose!

– Razvili smo jedinstven dizajn i sistem putokaza koji će da integrišu načine na koji ljudi percipiraju grad. Cilj ovog projekta je podržavanje nove hijerarhije učesnika u saobraćaju, gde je pešak na vrhu lestvice.

- Kroz ovaj sistem prikazuje se šta je sve moguće obići u gradu u vremenskom intervalu od pet minuta, čime se povećava intenzitet pešačkog kretanja, a smanjuje korišćenje privatnog automobila. Time pratimo aktuelne prakse u svetskim metropolama poput Njujorka, Moskve, Londona – izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali za „Blic”.

Gunhuguo gvonćaun, Ćiuuujen, Kalajmejgeden - tako na kineskom izgovaraju Trg republike, Botanička bašta i Kalemegdan.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Glavne atrakcije prestonice uskoro će gostima iz Kine postati dostupnije jer će se natpisi na njihovom jeziku prvi put pojaviti na turističkim tablama širom grada.

Table će, osim na srpskom i engleskom, biti ispisane i na kineskom i ruskom jeziku.

– Kao što smo i obećali, na novim tablama će biti i ruski i kineski jezik. Očekujemo veliki broj turista iz ovih zemalja, tako da je važno da im Beograd na ovaj način bude na usluzi – rekao je Mali.

Narednih dana žitelji prestonice će na aplikaciji „Beograđani” moći da glasaju za jednu od pet varijanti novih tabli, tačnije za boju gornjeg dela, i odluče se između crvene, žute, crne, zelene i roze.

– Želimo da uključimo građane kako bismo zajedno kreirali lepši grad – zaključio je gradonačelnik.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko

    10. mart 2017 | 05:40

    Verovatno u NYC imaju table na srpskom,a isto tako i u Londonu....ma ajde pametnjakovici...stavite i Arapske sad ce i oni polako....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA