Sve o vašem zdravlju na jednom mestu: Jubilarni Festival zdravlja početkom aprila u Beogradu

Na nekoliko punktova biće organizovani besplatni pregledi za građane, merenje pritiska, nivoa šećera u krvi, nutricionistički i pregledi na ultrazvuku i mamografu a deliće se i vaučeri sa popustom za snimanje na magnetnoj rezonanci i skeneru

  • 0

U Domu obladine u Beogradu 5. i 6. aprila od 10 do 20 sati biće održan jubilarni 15. Festival zdravlja Beograd.

Zastrašujuće veliki broj ljudi u Srbiji svaki dan sazna da ima kancer

KO NE ODE NA PREVENTIVNI PREGLED OSTAJE BEZ LEČENJA: Rigorozne novine u Zakonu o zdravstvenom osiguranju

Na manifestaciji će tradicionalno učestvovati više od 80 izlagača - domovi zdravlja, privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, proizvođači zdravih proizvoda i kozmetike, svi oni koji se bave zdravim stilovima života...

Ovaj jubilarni 15. Festival zdravlja biće posvećen zdravim stilovima života, borbi protiv neracionalne upotrebe antibiotika, značaju savremene radiološke dijagnostike u ranom otkrivanju bolesti, upotrebi aplikacija u službi rekreacije i sportskih aktivnosti, a biće predstavljen i projekat za mlade "Budućnost za 5“.

Foto: Profimedia, Wavebreak Foto: Profimedia, Wavebreak

Na nekoliko punktova biće organizovani besplatni pregledi za građane, između ostalog, opšteg zdravstvenog stanja i pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, nutricionistički pregledi, izračunavanje rizika za dobijanje dijabetesa, besplatni pregledi na ultrazvuku i mamografu i vaučere sa popustom za snimanje na magnetnoj rezonanci i skeneru.

Zdravstveni radnici će i ovoga puta moći besplatno da prisustvuju akreditovanim predavanjima i dobiju bodove za obnavljanje licence.

Za mališane će biti organizovan "Dečiji kutak” i "Bolnica za medvediće”, gde deca mogu da donesu omiljene igračke na "preglede” i razbiju strah od "belih mantila”.

Predavanja za zainteresovane građane na razne teme iz oblasti zdravlja održaće najeminentniji stručnjaci iz sveta medicine, a tribine će imati i mediji i udruženja pacijenata. Na svakih pola sata na bini će se smenjivati programi vežbanja namenjeni za građane svih uzrasta. Biće održane i degustacije zdravih proizvoda i upoznavanje posetilaca sa proizvodima i uslugama izlagača. Glavni promoter Festivala zdravlja je dr Nada Macura.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA