Radost i za najstarije Beograđane: Opština Voždovac uručila poklone penzionerima

Okupljene penzionere pozdravio je predsednik Opštine Aleksandar Savić i poželeo im da još dugo u zdravlju i veselju slave godišnjice

  • 3

Klub za stare „Treće doba – Voždovac“ danas je proslavio svoju treću godišnjicu postojanja, a tim povodom u poseti Klubu bili su predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar  Savić, kao i v.d. sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

 

Paketi građevinskog materijala u vrednosti dva miliona evra za preko 300 izbegličkih porodica

 

Svečanost je otvorila Nadežda Nikolić, predsednik klubova i dnevnih boravaka penzionera Grada Beograda, koja je pozdravila goste i sve članove i podsetila ih na istorijat osnivanja, sve programe i aktivnosti koje organizuje Dnevni centar i klub za starije „Treće doba – Voždovac“, pri Gerontološkom centru Beograd.

 

Ona se ujedno zahvalila predsedniku Opštine na pažnji i poklonu koji su dobili, a koji im je od velike koristi pri organizovanju raznih vidova druženja i muzičkih događaja – zvučnicima, pojačalu i mikrofonu.

 

Foto: vozdovac.rs

Foto: vozdovac.rs

 

Okupljene penzionere pozdravio je predsednik Opštine Aleksandar Savić i poželeo im da još dugo u zdravlju i veselju slave godišnjice.

 

On je istakao da opština Voždovac ne zaboravlja svoje najstarije sugrađane.

 

- Naša opština je i prošle i ove godine obezbedila besplatne izlete za naše najstarije Voždovčane. Planovi su nam da vam obezbedimo i neke sportske aktivnosti u našim sportskim centrima „Šumice“ i „Voždovac“, kao i rekreaciju na bazenima koje smo uspeli da vratimo u okrilje Opštine - rekao je Savić, izrazivši uverenje da će time ulepšati njihovu svakodnevnicu.

 

Foto: vozdovac.rs

Foto: vozdovac.rs

 

Sekretarka Nataša Stanisavljević poručila im je da grad uvek misli na svoje najstarije sugrađane.

 

- Danas proslavljamo treći rođendan ovog kluba. Planiramo da u 2018. godini pronađemo još jedan prostor za otvaranje kluba na Voždovcu. U ovom trenutku Grad Beograd ima 26 klubova, pet smo otvorili u protekle dve godine i sad oni broje 10.000 članova. Do kraja ove godine ćemo otvoriti klubove i na opštini Vračar i Rakovica, a nastavićemo i narednih godina da radimo na tome - rekla je ona okupljenima.

 

Foto: vozdovac.rs

Foto: vozdovac.rs

 

Klub za stare, koji je od Opštine dobio na korišćenje prostor u Ulici vojvode Stepe 280, proslavio je, u prisustvu direktorke Suzane Mišić, svoju godišnjicu veselo uz pesmu i muziku.

 

Izvođenjem poznatih pesama okupljene penzionere zabavili su članovi Pevačke grupe Voždovački slavuj, a veliki aplauz dobili su i vokalni solista Milan Ljubić, pesnik Radivoje Grubić i članovi Sekcije kulture. Mladi gosti iz Prihvatilišta u Bulevaru oslobođenja iznenadili su svoje starije prijatelje i otpevali im himnu Prihvatilišta.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA