Nova ambulanta u Ripnju biće završena za dva meseca (FOTO)

- Samo u toku prošle godine otvorena je nova ambulanta u Jajincima, takođe i u naselju Stepa Stepanović, gradi se dom zdravlja na Labudovom brdu, a očekuje se i početak izgradnje doma zdravlja u Borči – istakao je Mali

  • 2

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić prisustvovali su danas početku radova na izgradnji nove ambulante u Prnjavoru, u naselju Ripanj.

Fantastično: Ovako će da izgleda nova Kalenić pijaca (FOTO)

Događaju su prisustvovali i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, zamenik gradskog sekretara za zdravstvo Aleksandar Stefoski, v.d. direktora Doma zdravlja "Voždovac" Nevenka Veličković i narodna poslanica SNS-a Marija Obradović, kao i brojni građani.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je istakao da će nova ambulanta, čija izgradnja kreće danas, biti završena za svega dva meseca. On dodao da je bilo neprihvatljivo da stanovnici Prnjavora iz naselja Ripanj putuju 17 kilometara do Jajinaca kako bi obavili običan lekarski pregled.

Takođe je istakao da je upravo u segmentu primarne zdravstvene zaštite urađeno mnogo u poslednje dve godine, kako bi ona bila dostupna svima, ma gde živeli u Beogradu.

- Samo u toku prošle godine otvorena je nova ambulanta u Jajincima, takođe i u naselju Stepa Stepanović, gradi se dom zdravlja na Labudovom brdu, a očekuje se i početak izgradnje doma zdravlja u Borči – istakao je Mali i zahvalio resornim ministarstvima, kao i premijeru Aleksandru Vučiću na podršci.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Ministar Stefanović je istakao da i ovim radovima Vlada Republike Srbije pokazuje brigu o običnim ljudima, koji su se do sada u Ripnju lečili u katastrofalnim uslovima. On je dodao da se u saradnji sa Gradom Beogradom i Opštinom Voždovac počelo sa uvođenjem video-nadzora po školama, kako bi deca bila zaštićena, pre svega od narkodilera.

Takođe je najavio donaciju od četiri nova policijska patrolna vozila za Opštinu Voždovac, od kojih će jedno biti stalno u Ripnju.

Ministar Antić je rekao da je stara ambulanta bila ispod svakog civilizacijskog nivoa, zbog čega nije ni radila već neko vreme, dok će za dva meseca nići novi, savremeni odbjekat, za dostojanstveno lečenje građana Ripnja. Taj novi objekat, kako je istakao, biće izgrađen u skladu sa svim savremenim energetskim kriterijumima.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Predsednik Savić je podsetio da je Opština Voždovac u poslednje tri godine na teritoriji Ripnja izgradila, u saradnji sa Gradom Beogradom, crpnu stanicu Draževac. Takođe je urađena vodovdna mreža Timočki put, u dužini od osam kilometara, kao i javna rasveta na toj deonici.

Urađen je i magistralni vodovod Kragujevački put, u dužini od osam kilometara, kao i 50 kilometara sekundarne vodovodne mreže. Asfaltirano je nekoliko značajnih saobraćajnica i preuređeno nekoliko i škola i vrtića, naveo je Savić i zahvalio Gradu Beogradu na svesrdnoj podršci.

Posle početka radova na novoj ambulanti, predstavnici grada, opštine i republike obišli su i Osnovnu školu „Vuk Karadžić” u Prnjavoru, u naselju Ripanj, koja je nedavno kompletno rekonstruisana.

Daljinac baner;

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AVRAM

    20. mart 2017 | 18:07

    Kada bi se izbori odrzali dva put godisnje koliko bi se srbija izgradila ma gde bi bio kraj.

  • Dag

    21. mart 2017 | 18:57

    Zar je ovaj.jos - gradonacelnik?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA