Nova vozila "Gradske čistoće" za čistiji i uredniji Beograd!

Siniša Mali je rekao da je jedan od najvažnijih projekata grada proširenje i pretvaranje užeg centra u pešačku zonu, te da je zbog toga veoma važno da ona bude uredna i čista

  • 6

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i njegov pomoćnik Borko Milosavljević posetili su danas JKP "Gradska čistoća", koje od početka godine u svom voznom parku ima 26 novih vozila, među kojima su i ona na električni pogon i čistilice.

Nova ambulanta u Ripnju biće završena za dva meseca (FOTO)

Mali je rekao da je jedan od najvažnijih projekata grada proširenje i pretvaranje užeg centra u pešačku zonu, te da je zbog toga veoma važno da ona bude uredna i čista.

"Gradska čistoća" je početkom godine nabavila nova vozila za tu svrhu, među kojima je i pet čistilica koje mogu da se koriste u pešačkim zonama kako ne bi oštetile ploče. Tu su i tri kombinovane mašine za čišćenje snega, kao i tri mašine na elektropogon, koje će se koristiti samo u pešačkim zonama zbog svojih ekoloških karakteristika. Na ovaj način pokazujemo da smo, kao i druge metropole, spremni da deo grada pretvorimo u oazu za pešake – istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, "Gradska čistoća" je od početka ove godine kupila veliki broj novih mašina, kao i pet cisterni za pranje ulica i deset novih kamiona za odnošenje smeća.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Nismo uzimali kredite, već kupujemo i modernizujemo se iz novca koji smo uštedeli. Želimo da naš grad bude lepši, čistiji i mnogo bolje mesto za život. Prošle godine smo nabavili 2.000 novih kontejnera, kupovaćemo ih i dalje, ali i menjati podzemne – objasnio je gradonačelnik i zahvalio radnicima "Gradske čistoće" koji danonoćno čiste Beograd. Naš grad će, dodao je Mali, biti još čistiji ukoliko se poveća i ekološka svest građana.

On je podsetio da će rekonstrukcija Obilićevog venca biti završena za nekoliko meseci, da su u toku radovi na Kosančićevom vencu, te da su Zmaj Jovina i Ulica Vuka Karadžića završene, čime deo centra grada polako postaje oaza za pešake.

Događaju je prisustvovao i direktor JKP "Gradska čistoća" Miroslav Bogdanović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radnaskela

    21. mart 2017 | 22:23

    Ma samo da centar bude čist. A naselja po periferiji, sela i drugi gradovi izgledaju kao Indija. Sramota me je svaki put kada mi se najavi neko iz inostranstva da hoće da dođe kod nas.

  • AVRAM

    21. mart 2017 | 19:03

    Sva nova desavanja se desavaju kada je predizborna kampanja.

  • Marijam

    21. mart 2017 | 20:25

    Ocistite miljakovac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA