Mali: Beograd skočio za stepenicu više – kreditni rejting sa B1 na BA3!

Siniša Mali je precizirao da je kreditni rejting grada isti kao i republike, što je za Beograd kao lokalnu samoupravu velika pohvala

  • 4

Grad Beograd dobio je danas sjajnu vest  – poboljšan mu je kreditni rejting, prema izveštaju agencije Mudis sa B1 skočio je na BA3, što je stepenica više, rekao je danas gradonačelnik Siniša Mali.

Nova ambulanta u Ripnju biće završena za dva meseca (FOTO)

On je naglasio da je ova odluka rezultat vraćanja dugova koje je grad nasledio i bolje situacije kako u gradu tako i u javnim preduzećima.

Za građane je to veoma važno jer bez većeg kreditnog rejtinga nema ni ulaganja u novu opremu u javnim preduzećima niti u vrtiće, bolnice, škole. Veći kreditni rejting znači i više investitora, odnosno povoljnije okruženje za investitore. Od toga zarađujemo kroz porez, angažuje se naša građevinska industrija, otvaraju se nova radna mesta. Jedno povlači drugo – rekao je gradonačelnik.

On je precizirao da je kreditni rejting grada isti kao i republike, što je za Beograd kao lokalnu samoupravu velika pohvala.

Beograd je važan kao lokomotiva rasta i razvoja Srbije, jer on učestvuje sa 40 odsto u bruto društvenom proizvodu i zapošljava veliki broj ljudi. Ukoliko Beograd krene, kreće i čitava Srbija – rekao je Siniša Mali.

Gradonačelnik je izrazio uverenje da će kreditni rejting Beograda i nadalje rasti. On je još jednom podsetio da to znači veću sigurnost investicija, više novca u budžetu, te više sredstava i za socijalna davanja i druge budžetske korisnike.

Kreditna agencija Mudis nedavno je povećala kreditni rejting i Republici Srbiji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opa bato

    21. mart 2017 | 20:18

    Ovom još niko javio šta premijer misli o njegovoj politčkoj budućnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA