Postavljena viteška straža na Kalemegdanu

Kraljevski Red Vitezova već godinama organizuje ovaj događaj, kao poklon svim građanima Srbije, ali i gostima iz celog sveta

  • 3

Promovisanje Nedelje viteštva i multimedijalnog festivala "Vitez Fest" proteklog vikenda u Beogradu, a građani su na tren mogli da osete davnu srednjevekovnu prošlost koja je odisala centrom Beograda.

Najmaštovitiji taksista u Beogradu: Ovakvo vozilo nema niko, kada on prođe, svi se okrenu (FOTO)

Momci obučeni u viteške oklope i devojke u dugim, raskošnim haljinama družili su se najviše sa decom koja su radoznalno prilazila i fotografisala se sa modernim vitezovima i princezama.

Kraljevski Red Vitezova već godinama organizuje ovaj događaj, kao poklon svim građanima Srbije, ali i gostima iz celog sveta. Volonteri "Vitez Fest-a" su izgledali kao likovi iz bajke, i svojom harizmom i otmenošću su pokazivali one vrednosti koje su možda izgubljene, ali nikada zaboravljene: hrabrost, borbenost i plemenitost.

Foto: Promo Foto: Promo

Stambol kapiju i narednog vikenda čuvaće viteška straža. Posetioci Beogradske tvrđave prisustvovaće ceremoniji postavljanja i smene viteške straže (od 12 do 17 sati, na svakih sat) i biće u prilici da se slikaju sa vitezovima i plemkinjama.

Foto: Promo Foto: Promo

Samom "Vitez festu" koji se održava tokom praznika Vrbica i Cveti prethodi "Nedelja viteštva", od 3 do 9. aprila, kada svi zainteresoavni mogu prisustvovati predavanjima arheologa, arhitekata, istoričara, stručnjaka srednjovekovne istorije, projkeciji viteških filomova, ali i gala koncertu na kalemegdanu, 7. aprila od 20 sati.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA