≫ 

Srednjoškolci davali ideje za pokretanje biznisa u okviru projekta "Mladi preduzetnik“ na Voždovcu (FOTO)

Najuspešniji u današnjem takmičenju bio je tim Druge ekonomske škole, čiji je poslovni predlog Velnes organik - proizvodnja organske hrane

  • 0

Učenici III i IV razreda srednjih škola sa Voždovca, takmičili su se danas u okviru projekta "Mladi preduzetnik" koji organizuju Klub privrednika opštine Voždovac i Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo.

Novih 60 ulaznih vrata za zgrade na Voždovcu (FOTO)

Oni su pred žirijem, koji su činili uspešni privrednici, izneli ideje za pokretanje biznisa, obrazloživši plan i načine realizacije.

Najuspešniji u današnjem takmičenju bio je tim Druge ekonomske škole, čiji je poslovni predlog Velnes organik - proizvodnja organske hrane. Uz mentorstvo profesorke Biljane Mirić, učenici Filip i Kristina Lazarević i Jovana Korać osvojili su najviše bodova i plasirali se u finalno takmičenje.

Foto: Promo Foto: Promo

- Projekat "Mladi preduzetnik" smo podržali jer mi u Gradskoj opštini Voždovac vodimo odgovornu politiku prema mladima i podržavamo aktivnosti koje osnažuju i edukuju mlade u svim društvenim sferama - rekao je na početku takmičenja član Veća opštine Voždovac zadužen za sport i omladinu Milan Todić, poželevši đacima uspeh.

On je dodao da je rukovodstvo Opštine u ovom projektu prepoznalo odličan način da se ideja preduzetništva približi srednjoškolcima.

Adekvatnom edukacijom i kvalitetnim primerima zajedno ćemo ohrabriti ljude da razvijaju posao u svom kraju. "Mladi preduzetnik" naučiće srednjoškolce kako da ideju koju imaju razrade i pretvore u uspešan i održiv posao - zaključio je Todić.

Foto: Promo Foto: Promo

Predsednik Kluba privrednika opštine Voždovac Milan Kljajić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su mladi veoma zainteresovani za ovaj vid edukacije i da žele da se bave preduzetništvom.

- Klub privrednika opštine Voždovac organizaovao je ovo takmičenje, a u oviru projekta koordinira i povezuje uspešne privrednike sa učesnicima i na taj način obezbeđuje kvalitetnu i efikasnu edukaciju - rekao je Kljajić.

Direktorka marketinga i odnosa s javnošću Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo Aleksandra Stojanović, iznela je podatak da je u projekat od 1. decembra prošle godine, kada je pokrenut, uključeno preko 10 gradova, više od 35 škola i 500 srednješkolaca.

Pored GO Voždovac, ovaj projekat podržala je i Privredna komora Srbije. Sekretar sektora za preduzetništvo Branislava Simanić, rekla je da je ovo primer dobre prakse koju treba da slede i druge opštine u Srbiji.

Pobednike današnjeg opštinskog takmičenja nagradili su kompanija Avanturija - boravkom na Kopaoniku u hotelu "Rtanj" i "Stepa silver trejd" - laptop računarom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA