Studenti, srednjoškolci, pištaljke i šerpe ispred Skupštine (FOTO)

Studenti tvrde da su se okupili preko društvene mreže Fejsbuk

  • 64

Ispred Doma Narodne skupštine studenti, kojima se pridružio veliki broj srednjoškolaca, i danas popodne su se okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo rezultatima predsedničkih izbora.

Sramota: Pijani demonstranti uništili "Srpski zid plača" ispred Skupštine (FOTO) (VIDEO)

Pojavio se snimak iživljavanja huligana i rušenja "Zida plača" ispred Skupštine (VIDEO)

Studenti, koji su se navodno okupili preko društvene mreže Fejsbuk, tvrde da su izbori bili neregularni. Među studentima "kruži" umnožen tekst proglasa, u kojem se predsednik Srbije poziva da "preduzima mere za spasavanje države".

Navodi se da polovina građana koja nije glasala na predsedničkim izborima ima pravo da traži od "predsednika države da reaguje u skladu sa zakletvom" i da "poništi protekle izbore za predsednika Srbije", te da se organizuju novi.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prethodno im dežurni u skupštinskom obezbeđenju nije dozvolio da se megafonom obrate ispred Doma narodne skupštine, što je izazvalo kraću raspravu.

Uzvikivali su "Vučiću pederu", "Vučiću šećeru", "Izlazite napolje", zviždali u pištaljke, lupali u bubnjeve, a neki i u šerpe...

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Saobraćaj je obustavljen na prostoru od Bulevara kralja Aleksandra, preko Trga Nikole Pašića, do Terazija. Posle nekog vremena "prešli su" na Terazije, ka Trgu republike, a šetnju nastavljaju Makedonskom, Takovskom, a nakon toga, prema najavama, Knez Miloševom i Nemanjinom do Slavije, te Ulicom kralja Milana.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Policija je saobraćaj preusmeravala na okolne ulice, a po prolasku učesnika protesta - otvarale su se ulice za vozila.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    4. april 2017 | 23:42

    Narod je rekao svoje. Vi koji izlazite na ulice u necije ime, pri tom odvlaceci decu od njihovih obaveza, sram vas bilo. Bas vas briga za neciju buducnost, sve parole koje ste istakli, vode poreklo od prljave predizborne kampanje. Ni plana, ni programa, cista sirova mrznja prema jednom coveku. Nije ni cudo sto ste izgubili izbore, kada su vam parole bile uvredljive, maliciozne, pune poziva na linc. Umesto u serpe, lupajte se po glavi, mozda cete da se opametite.

  • Draškić

    4. april 2017 | 23:40

    Šta balavurdija zna o politici i životu? Digli noseve a ne znaju ni kako ga obrisati ni kako se maramica koristi. Još se oni moraju soli najesti da bi nešto više znali o životu.

  • ĆupričaninSWE

    4. april 2017 | 23:14

    Nisam za AV ali ko nije glasao nema prava da se buni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA