Vrednost investicija u Beogradu, na osnovu građevinskih dozvola u prva 3 meseca ove godine, premašila 11 milijardi dinara

Vesić je istakao da se među najveće investicije tokom sledeće godine ubrajaju postrojenje otpadnih voda u Pinosavi, postrojenje u Belom potoku, ulaganja u Bloku 42, parking u Bloku 43, kanalizacija u Malom Mokrom Lugu

  • 0

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada će u Privrednoj komori predstaviti plan javnih nabavki i za sve je dobra vest da će imati nabavke vredne ukupno oko 8,3 milijarde dinara, rekao je gradski menadžer Goran Vesić, gostujući u "Beogradskoj hronici” RTS-a.

Počela izgradnja zaštitnog zida kod Hitne pomoći

Fontana na Slaviji biće gotova do maja!

- Na taj način ćemo domaće privrednike upoznati sa tim šta želimo da radimo, a ponosimo se činjenicom da u Gradu Beogradu imamo u proseku 4,1 ponudu za jednu javnu nabavku Direkcije, dok je prosek u republici 2,5 ponuda. To znači da postoji veliko interesovanje jer ponuđači znaju da smo potpuno transparentni – rekao je gradski menadžer.

Vesić je istakao da se među najveće investicije tokom sledeće godine ubrajaju: postrojenje otpadnih voda u Pinosavi (199 miliona dinara), postrojenje u Belom potoku (170 miliona), ulaganja u Bloku 42 (393 miliona), parking u Bloku 43 (78), kanalizacija u Malom Mokrom Lugu (36 miliona dinara).

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Već ove godine smo pokrenuli veliki broj nabavki, a za sledeću godinu planiramo čak 107 nabavki. Radimo kanalizaciju u Ulici braće Jugović u Obrenovcu, reni bunar u Obrenovcu, izgradnju sedam kilometara kanalizacije u naselju Braće Marić, postrojenje u Međulužju za preradu otpadnih voda i mnoge druge projekte. Prošle godine smo od doprinosa i naknada naplatili 2,66 milijardi dinara, a samo za prva tri meseca ove godine 1,38 milijardi, odnosno skoro polovinu sredstava u odnosu na prošlu godinu. To jasno govori da se u Beogradu više gradi, što je važno, jer se taj novac koristi za infrastrukturu grada. Izdali smo 176 lokacijskih dozvola, 32 građevinske i 37 rešenja za adaptaciju, ukupne površine 420.000 kvadrata. Vrednost investicija je preko 11 milijardi, od čega se u Direkciju slilo 908 miliona, što je izvanredan rezultat – rekao je Goran Vesić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA