Vučić otvorio novu naplatnu rampu "Beograd" kod Vrčina: Od maja počinje izgradnja obilaznice

Ova naplatna rampa je nešto što će omogućiti veću propusnu moć, podvukao je Vučić

  • 4

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas novu naplatne rampu "Beograd“ na autoputu kod Vrčina, istakavši da je ona veoma bitna.

Prve fotke skoro gotove naplatne rampe Vrčin: Izgleda moćno, čak ima i kancelarije iznad auto-puta (FOTO) (VIDEO)

On je, u obraćanju, kazao da je propusna moć nove naplatne rampe više od 5.600 vozila, a bila je ranije 3.200 po satu.

Izrazio je uverenje da će se za vreme praznika i kada se završi vaskršnji praznik, te ljudi budu vraćali, videti da nema nikakvih problema i zaustavljanja.

- Ova naplatna rampa je nešto što će omogućiti veću propusnu moć - podvukao je Vučić.

Izrazio je zadovoljstvo što je vlada uspela da napravi nešto moderno, jer je naplatna rampa Bubanj potok napravljena pre četiri decenije.

Ukazao je da se privodi kraju i izgradnja Koridora 10 istočnog i južnog kraka, te najavio da će vlada dati sve od sebe da taj posao završi do kraja godine.

Naplatna rampa ima 23 propusne trake i 22 saobraćajna ostrva i zameniće "Bubanj Potok" koji ima 15 traka.

Planirana propusna moć nove naplatne stanice biće veća do 40 odsto.

Reč je o projektu izmeštanja postojeće naplatne stanice "Bubanj Potok" zbog ukrštanja obilaznice oko Beograda sa autoputem Beograd - Niš.

Rampa "Bubanj Potok" će biti demontirana.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Otvaranju kompleksa moderne čeone naplatne rampe kod Vrčina prisustvovala je i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Otvaranju kompleksa naplatne rampe kod Vrčina prisustvovala je i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Vrednost radova je 1.74 milijardi dinara bez PDV-a, izvođači su bili preduzeća Strabag, Vojvodinaput i PZP Zaječar, a podizvođači Institut "Mihajlo Pupin", Srbijaautoput, Vika Projekt i Mašinoprojekt Kopring.

Vučić je, na otvaranju nove naplatne rampe na auto-putu Beograd-Niš, rekao da je bilo razgovora kako da se prihvate kreditna sredstva u juanima, a kojim će biti finansiranja izgradnja obilaznice koja će spojiti auto-put ka Novom Sadu sa Koridorom deset.

On je istakao da će za to biti potrebno oko 208 miliona evra.

- Obilaznica će izlaziti na Bubanj Potok, tamo gde se nalazila do danas naplatna rampa, što će pomoći rasterećenju saobraćaja u centru Beograda. To će biti i važan razvojni projekat za opštine Čukaricu i Voždovac - rekao je Vučić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA