≫ 

Paklene gužve u celoj Srbiji: Pogledajte fotografije - nepregledna kolona vozila zagušila rampe (FOTO)

Najjači intenzitet saobraćaja očekujemo u kasnijim popodnevnim satima, od 18 do 20 sati

  • 40

Na naplatnoj stanici "Beograd" kod Vrčina trenutno se čeka nekih desetak minuta, a od 12 sati se beleži pojačan intenzitet saobraćaja iz pravca Niša ka Beogradu. Intenzitet saobraćaja na gotovo celoj putnoj mreži u Srbiji, a posebno na autoputevima koji vode ka Mađarskoj i Hrvatskoj, osetno je pojačan, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije.

Vaskršnji bebi-bum u Beogradu: Najradosniji praznik doneo najlepše vesti u porodilištima!

Slično je i na Ibarskoj i Ðerdapskoj magistrali, kao i na svim prilazima većim gradovima, dodaje se u saopštenju. Najopterećeniji su prilazi Beogradu, pored Ibarske magistrale, sa većim brojem vozila i povremeno usporenom vožnjom treba računati i na smederevskom, pančevačkom, novosadskom, obrenovačkom i avalskom putu.

Vreme zadržavanja na naplatnim rampama kreće se u intervalima od 5 do 15 minuta, sem kod naplatne stanice "Preljina" gde su zadržavanja duža.

Pojačan saobraćaj i veći broj vozila uslovio je usporenu vožnju na delu magistralnog puta koji prolazi pored Užica, u smeru ka Čačku zbog započetih radova na Ložioničkom mostu.

- Od 7 do 15:00 sati kroz naplatnu stanicu kod Vrčina prošlo je 13.000 vozila u smeru ka Beogradu - izjavio je Zoran Janković pomoćnik šefa odseka sektora naplate putarine.

- Najjači intenzitet saobraćaja očekujemo u kasnijim popodnevnim satima, od 18 do 20:00 sati, ali ne očekujemo neka veća zadržavanja - kaže on.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Janković je istakao da će svi kanali raditi bez prekida 24 sata i da su sve 23 trake u funkciji - 17 za naplatu, od kojih 15 za manualnu i dve za elekronsku naplatu putarine, kao i šest traka na ulazu za autput.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On objašnjava da je intenzitet saobraćaja pojačan jer se Uskrs poklopio u oba kalendara, pa ima dosta naših državljana koji rade u inostranstvu i sada se vraćaju svojim kućama u zemlje Zapadne Evrope.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Janković je podvukao da je trenutno angažovano 25 ljudi na naplati putarine.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- To su inkasanti koji rade naplatu u kabinama, plus imamo one koji vode računa o elektronskoj naplati putarine, da se na njoj saobraćaj odvija bez zaustavljanja - rekao je on.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA