≫ 

Pogledajte neverovatne slike kripte Hrama Svetog Save (FOTO) (VIDEO)

Kripta može da se koristi za bogosluženja i kao prostor za održavanje kulturnih sadržaja – tribina, izložbi, promocija, predavanja

  • 15

Kripta Spomen-hrama Svetog Save, hram ispod hrama nosi zvaničan naziv Hram svetovelikomučenika kneza Lazara. Osnova same kripte ranije je bila daleko manja i nalazila se ispod oltarskog dela Hrama, zauzimavši prostor oko 250 kvadrata, a bila je predviđena za pohranjivanje posmrtnih ostataka srpskih patrijarha.

Fantastični mozaici za Hram Svetog Save stižu iz Moskve u Beograd: Otkrivamo kako će izgledati (VIDEO)

U Hramu Svetog Save biće izrađeno 15.000 kvadratnih metara mozaika, a ti radovi trebalo bi da budu okončani za osam godina.

Ostalo je da se urede spoljašnji i unutrašnji platoi i ti će se poslovi obavljati paralelno, a reč je o završnim, funkcionalnim i instalaterskim radovima i o montaži opreme u samom Hramu.

Deo kripte gde se bogosluži i organizuju kulturne manifestacije je oslikan, a urađen je i program za oslikavanje stare kripte. Kripta je 2002. godine dobila daleko šire dimenzije i njena osnova je sada 1.800 kvadratnih metara.

Od 2007. godine intenzivnije se radilo na građevinskim, zanatskim, a kasnije i na ikonopisnim radovima u samoj kripti. Za nju je karakteristično to što nema ulaze sa zapadne, već sa severne i južne strane, sa kote nula Hrama, stepeništem u dubinu od šest, sedam metara.

#pravoslavlje #ljubav #zivot

A post shared by @pravoslavlje_ljubav_zivot on

Kripta se može koristiti za bogosluženja i kao prostor za održavanje kulturnih sadržaja – tribina, izložbi, promocija, predavanja.

Savremeno dekorativno osvetljenje identične temperature svetla daje dodatni osećaj raskošnosti kolorita. Zlatna boja dominira svodom. Dodatni prijatan osećaj stvara i konstantna prijatna temperatura.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marinac

    18. april 2017 | 21:30

    Ovo je carstvo bozije najlepsa je pravoslavna vera hvala nasem gospodu

  • Luka

    18. april 2017 | 22:13

    Boze,koliko je ovo lepo..nemam reci.

  • slađa

    18. april 2017 | 22:15

    Futuristička vizija prečišćene lepote pravoslavne vere. Predivno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA