TROPSKI: Beograd među najtoplijim gradovima na svetu!

Beogradskih 36 stepeni "pretekli" su samo Dubai, Bagdad, Meka i Basra, koja je danas bila najtopliji grad na planeti

  • 0

Beograd se danas sa izmerenih 36 stepeni našao među najtoplijim gradovima sveta. Najtoplije je bilo u Basri, na jugoistoku Iraka, gde je živa u termometru dostigla 45 stepeni.

Dva stepena više nego u Beogradu, izmereno je u Dubaiju i Teheranu, gde je temperatura bila 38 stepeni Celzijusa, a za stepen toplije bilo je u Tunisu i Vašingtonu. U Bagdadu je 40, Meki 43, dok Kuvajt za Basrom zaostaje samo za jedan stepen. Prema podacima kompanije "Veder andergraund", u Atlanti i Islamabadu danas je jednako toplo, kao i u srpskoj prestonici.

Inače, osim "zvaničnih" 36 stepeni, u nekim delovima Beograda temperatura se "popela" čak deset stepeni više.

Stepen "hladnije" je u susedstvu: u Bukureštu i Budimpešti, kao i u Bahreinu, dok je još stepen niža temperatura, 34 stepena, danas izmerena u Atini i Sofiji, kao i u Rimu, Kijevu, Tajpehu, Manili i Kairu.

Prema prognozama koje je objavila američka agencija, u skoro svim gradovima sutra se očekuju slične temperature, dok će u današnjim rekordno toplim gradovima Basri, Kuvajtu i Bagdadu sutra biti još toplije za stepen ili dva.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA