Branko Radujko na čelu UO GSP-a

Odluka Skupštine grada doneta je, kako se navodi, kao sastavni deo mera u cilju restrukturiranja i transformacije najvećeg gradskog prevoznika iz gubitaša u profitabilno preduzeće

  • 0

Branko Radujko, odlukom Skupštine grada Beograda imenovan je za predsednika Upravnog odbora GSP-a.

Sa te funkcije odbornici skupštine grada razrešili su Bojana Bovana, koji je podneo ostavku.

Kako se obrazlaže, odluka o postavljanju Branka Radujka na čelo Upravnog odbora GSP-a doneta je kao sastavni deo mera u cilju restrukturiranja i transformacije najvećeg gradskog prevoznika iz gubitaša u profitabilno preduzeće. 

GSP već godinama beleži gubitke u poslovanju, pa se očekuje da će u restrukturiranju akcenat bude na optimizaciji poslovnih procesa i racionalizaciji poslovanja. Kako prenosi B92, Radujko na poziciji predsednika UO neće primati novčanu nadoknadu. 

Istovremeno odbornici su sa funkcije direktora preduzeća "Beograd put" razrešili Milutina Štrbića i imenovali Gorana Aleksića, razrešili direktora preduzeća "Hipodrom Beograd" Borisa Ivkovića, kao i direktora Preduzeća za uređenje, korišćenje i održavanje "Ada Ciganlija" Zorana Gajića koji je podneo ostavku.

Dužnosti je razrešen i vršioca dužnosti direktora preduzeća "Gradsko stambeno" Danilo Vuksanović i na to mesto je imenovan Veselin Marković.

Odluke o imenovanju novih uprava u gradskim javnim preduzećima donete su na sednica Skupštine grada Beograda na kojoj su odbornici usvojili završni račun gradskog budžeta za 2011. godinu.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA