Prekida se tradicija: Posle sto godina, sa beogradskog hipodroma više se neće čuti kas konja!

Iako su postojale šanse da do prekida tradicije ne dođe, problem finansiranja takmičenja i celokuponog funkcionisanja Hipodroma razlog je za ovu odluku

  • 13

Posle skoro stogodišnje tradicije takmičarskog konjičkog sporta u pretsonic, prvi put ove godine galop i kas neće se čuti sa beogradskog hipodroma. Konjički savez Srbije i udruženja, kao i ljubitelji konja, rešili su da ne pristaju na organizovanje trka, pa se 95. takmičarska sezona definitivno neće održati, a trkači će svoja grla odvesti u druge gradove Srbije i u inostranstvo.

PRVI AZIL ZA KONJE NA BALKANU: Utočište za životinje koje su ljudi "potrošili" pa odbacili (FOTO)

Konj Biljan je umalo umro pateći za prijateljem, zecom Mladenom: Gazda ga izlečio od tuge - zagrljajem (FOTO)

Iako su postojale šanse da do prekida tradicije ne dođe, problem finansiranja takmičenja i celokuponog funkcionisanja Hipodroma razlog je za ovu odluku.

U Udruženju za kasački sport Srbije (UKSS) kažu da će možda biti simboličnih trka dan ili dva, ali i to je neizvesno.

Foto: Wikipedia/Bjoertvedt Foto: Wikipedia/Bjoertvedt

- Postoji privatna inicijativa vlasnika konja da bude nekoliko trka da ovaj sport ne bi zamro, međutim, sistemskog takmičenja neće biti u Beogradu - kažu iz UKSS za Novosti i dodaju:

- Gradski čelnici moraju da shvate da hipodromi nigde u svetu nisu profitabilni bez pomoći države, a naša nije ulagala dovoljno. Mi ne vidimo da se išta radi na objektu što bi bilo u funckiji sporta, a otkazivanje sezone je dovoljan dokaz za to.

Umesto u prestonici, vlasnici konja, džokeji i treneri otići će na takmičenja u Požarevac i Šabac.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesa

    5. maj 2017 | 11:12

    Informacija nije tacna,ovo je pokusaj da se urusi trud i ono malo zaljubljenika u ovaj sport koji pokusavaju da odrze tradiciju.Zahvaljujucu nekolicini entuzijasta i pomoci sponzora trka ce biti,te se nece prekinuti 95-to godisnja tradicija!

  • Petar

    5. maj 2017 | 10:17

    Ovo informacija nije tacna. Trka u Beogradu ce biti. I to najvaznija "95 Srpski galopski derbi" kao i jos nekoliko najvaznijih galopskih i kasackih trka.

  • Petar

    5. maj 2017 | 10:38

    Laz!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA