SAMIT U DABLINU: Beograd najbolji grad Evrope, Đilas menadžer godine!

"Nagrade su rezultat uložene energije i promena u Beogradu, koji su prepoznati od naših sugrađana, ali i od međunarodne javnosti", rekla je zamenica gradonačelnika Tatjana Pašić na Samitu gradova lidera

  • 0

Zamenica gradonačelnika Beograda Tatjana Pašić primila je sinoć u Dablinu nagradu koja je glavnom gradu Srbije dodeljena u kategoriji "Najbolji gradovi" na drugom po redu Samitu gradova lidera.

Istovremeno, Pašićeva je u ime gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa preuzela nagradu za "Menadžera godine", koju mu je dodelila organizacija "Europe Business Assembly" (EBA).

- Ove nagrade rezultat su uložene energije i promena u Beogradu, koji su prepoznati ne samo od naših sugrađana već i od međunarodne javnosti. Pomenuta priznanja pružaju Beogradu mogućnost uspostavljanja bolje saradnje sa drugim zemljama u oblasti kulture, nauke i obrazovanja, kao i mogućnost za privlačenje novih investicija – rekla je zamenica gradonačelnika Beograda.

Ona je dodala da su nagrade  značajne i zbog uticaja na stvaranje bolje slike o Beogradu i Srbiji, što je "podstrek za turiste koji žele da posete naš grad".

EBA je nezavisno udruženje iz Oksforda koje se bavi razvojem menadžmenta u okviru privredne, naučne i društvene saradnje, a okuplja uspešne pojedince, biznismene, naučnike i lidere. Ciljevi ove organizacije su upoznavanje, umrežavanje i identifikovanje najuspešnijih nosilaca ekonomskih, obrazovnih, kulturnih i društvenih aktivnosti širom sveta.

Nagrade koje EBA dodeljuje ustanovljene su 2007. godine, dok je kategorija "Najbolji gradovi" ustanovljena 2011. godine, a prvi dobitnik je gradonačelnica Oksforda Elis Bendžamin.

Podsetimo, Beograd je 16. marta 2006, u organizaciji "Fajnenšel tajmsa" proglašen za "Grad budućnosti južne Evrope", a tri godine kasnije proglašen je od renomiranog turističkog vodiča "Lonli planet" za jednu od deset najboljih turističkih destinacija.

Glavni grad Srbije kandidovao se za "Evropsku prestonicu kulture 2020".

(Telegraf.rs / Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA