Porušena baraka na Kosančićevom vencu: Jedan od najlepših delova grada dobija novo ruho (FOTO)

Baraku su dugo nastanjivali beskućnici, a potom i migranti

  • 0

Napuštene stare barake u jednom od najlepših delova Beograda, na Kosančićevom vencu - više nema. Ona je porušena kako bi ustupila mesto novoj gradskoj galeriji. Cilj je da se sa tog mesta poveže Kosančićev venac sa lagumima, odnosno Karađorđevom ulicom i Savskom promenadom.

Time će se omogućiti Beograđanima i gostima naše prestonice da sa obale imaju lakši pristup ovom delu i generalno centru grada.

Gradi se novi industrijski park u Beogradu, poznata i lokacija gde će biti smešten

Rušenje stare barake predstavlja jedan od najbitnijijh etapa u rekonstrukciji Kosančićevog venca koji je prvi upravni, administrativni, ekonomski, kulturni i stambeni centar Beograda i mlade srpske države.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Predviđeno da se obnovi i 35 fasada, radiće se potpuna rekonstrukcija kaldrme i asfalta. Uradiće se novi drvored, kao i prostor oko nekadašnje Narodne biblioteke.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Posebno treba istaći da će se na Kosančićevom vencu graditi gradska galerija, na mestu gde se do danas nalazila napuštena baraka.

U ovom delu grada, tačnije na prostoru ispod spomenika posvećenom Samitu nesvrstanih, biće izgrađena i nova podzemna garaža.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Podsećamo da su porušenu baraku otkrili i migranti, koji su se tu neko vreme nastanili. Nisu je napustili ni nakon požara koji se dogodio u maju 2016. godine. Pre njih, naseljavali su je beskućnici.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA