Građani pobedili: Srušen jedan od najvećih nelegalnih objekata na Vračaru

Rešenjem Sekretarijata za legalizaciju od 21. 4. 2016. godine odbijen je zahtev za ozakonjenje i rešenje je pravosnažno od 2. 3. 2017. godine

  • 5

Gradska opština Vračar uklonila je još jedan bespravno izgrađen objekat, garažu u Čuburskoj ulici 10, i time nastavila akciju uklanjanja takvih objkekata na teritoriji opštine.

KONAČNO: Srbija dobija bazu nelegalnih objekata, i vaša kuća je upisana (ako je niste prijavili)

Nelegalna garaža, saopštila je ta opština, uklonjena je na insistiranje građana i uklonjena je jer je vlasnik odbio da to sam učini i pored toga što je bio obavezam da to učini na osnovu izvršnog rešenja od 21. 3. 2016. godine.

Objekat koji je uklonjen predstavlja jedan od najvećih nelegalnih objekata na Vračaru spratnosti P+Pr, spratnosti Po+Pr, ukupne neto površine 302,46 kvadratnih metara i ukupne bruto površine 352,48 kvadratnih metara.

Vlasnik objekta pokušao je da izbegne rušenje tako što je podneo zahtev za legalizaciju i pored toga što ne ispunjava uslove u skladu sa zakonom.

Rešenjem Sekretarijata za legalizaciju od 21. 4. 2016. godine odbijen je zahtev za ozakonjenje i rešenje je pravosnažno od 2. 3. 2017. godine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Odgovornost bivšeg rukovodstva opštine Vračar sastoji se u tome što je Zapisnikom građevinskog inspektora 4. 7. 2001. godine utvrđeno da je ovaj objekat izgrađen bez dozvole a Zaključkom o dozvoli izvršenja od 1. 8. 2001. godine utvrđeno je da je rešenje od 5. 7. 2001. godine postalo izvršno.

Punih 16 godina bivša rukovodstva opštine Vračar nisu ništa preduzela da izvrše sopstveno rešenje i sruše ovaj bespravni objekat i tako su posredno omogucili da nelegalni objekat postoji 16 godina.

Uklonjen poslovni objekat samo je jedan u nizu koje uklanja gradska opština Vračar u poslednjih deset meseci, a koje su rukovodstva opštine Vračar u prethodnim mandatima tolerisala.

Nedavno je uklonjena menjačnica na Slaviji, bespravni objekti uz zid Kalenić pijace u ulici Maksima Gorkog kao i bespravni objekti u Viškoj ulici.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug/ Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    18. maj 2017 | 16:01

    Kad bi trebali da srusimo sve sto je nelegalno sagradjeno za vreme zutih,a sto je potom dobilo dozvolu, porusena bi bila trecina Beograda..

  • Dend

    18. maj 2017 | 17:09

    Kad su tako azurni sto ne zavrse izgoreli "depo" ruglo, snimite ga? Tri godine stoji malte ne u centru grada ! Po Vracaru ima, najvise, nezavrsenih gradjevinskih objekata ! Pojedini su steciste narkomana a u pojedinim nivo vode varira i do 1,5m !Pocetkom lepog vremena tu se roje komarci i to tako godinama !

  • milann

    18. maj 2017 | 14:07

    Tako je, dosta bahatih "investitora".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA