Da li će biti srušen objekat Islamske zajednice? Hodža potvrdio da je reč o nelegalnoj gradnji

Rušenje objekta Islamske zajednice sprečeno je danas nakon protesta stanovnika ovog naselja, koji navode da su izgradnju objekta finansirali sami i da neće odustati od borbe

  • 14

U Zemun polju danas je sprečeno rušenje objekta Islamske zajednice nakon protesta stanovnika ovog naselja, koji navode da su izgradnju objekta finansirali sami i da neće odustati od borbe.

NIŠTA MU NIJE SVETO: Iz džamije ukrao televizor, kamere sve snimile! (FOTO)

Hodža Emin Zejnulahu je tim povodom potvrdio da je reč o nelegalno građenom objektu, ali kaže da je to pitanje slobode vere.

On je u izjavi Tanjugu rekao da je danas došlo do nerazumevanja između opštinske vlasti i Islamske zajednice, ali da misli da će se postići dogovor.

- Hteli su da ruše, ali zvali su nas iz vlasti i u toku sledeće nedelje pregovaramo da nađemo rešenje za nas muslimane iz ovog naselja koje će biti dugotrajno - naglasio je on.

Prema njegovim rečima, reč je o objektu versko-prosvetnog karaktera koji nije komercijalan.

- Već godinama želim ovaj narod da socijalizujem da budu ravnopravni građani ove zemlje i da ne žive jedni pored drugih već jedni sa drugima - rekao je Zejnulahu .

Upitan da li je istina da li je objekat nelegalno građen Zejnulahu je rekao da je Srbija jedna od zemalja na Blakanu sa najviše nelegalnih objekata i da se oni nalaze u celom ovom naselju.

- Mi smo predali za legalizaciju i u procesu smo ozakonjenja. Ako neko želi da ovo otkloni onda želi da otkloni i nas, jer mi po pravu garantovano Ustavom Srbije imamo slobodu vere - rekao je Zejnulahu.

Rušenje objekta Islamske zajednice sprečeno je danas nakon protesta stanovnika ovog naselja, koji navode da su izgradnju objekta finansirali sami i da neće odustati od borbe.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    25. maj 2017 | 14:17

    Sve sto nije legalizovano i prijavljeno bez ibzira na veru religiju?!dosta vise izvlacenja ..jer ni Srbski zakon nepostuju i zato po pravdi svima bila crkva dzamija svejedno?!

  • brana

    25. maj 2017 | 13:38

    Rusi!!!Rusi i njih ako im je to uslov!Svaka gnjida ako nije Srbin moze da radi sta hoce i da se poziva na manjinsko pravo!Dosta bre vise!

  • ☆☆☆

    25. maj 2017 | 14:06

    Nelegalno..ruši odma!!! Pa još treba ovde da nam silom grade i rade šta hoće a da nas niko ne pita ništa!!! RUŠITE ODMAH!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA