Zatvoren još jedan nelegalni starački dom, na Avali!

Inspekcija socijalne zaštite danas je izdala osmu zabranu rada ilegalnom domu za stare u ovoj godini od ukupno 118 zabrana ilegalnim domovima za stare

  • 3

U redovnim kontrolama Inspekcije socijalne zaštite Ministarstva za rad u poslednjih nekoliko dana zatvorena su još dva ilegalna doma za stare, a pored doma u Zrenjaninu, u kome je u nehumanim uslovima boravilo 12 korisnika, danas je zatvoren i ilegalni dom na Avali.

U maju zatvoreno čak 5 ilegalnih staračkih domova u Srbiji

Kako je saopštilo to ministarstvo, Inspekcija socijalne zaštite danas je izdala osmu zabranu rada ilegalnom domu za stare u ovoj godini od ukupno 118 zabrana ilegalnim domovima za stare.

- Taj dom je krenuo u proceduru licenciranja i zbog nekih nedostataka je zahtev odbijen. Vlasnik Doma nije išao u pravcu ispunjavanja uslova već je započeo sa ilegalnim radom - kaže se u saopštenju.

Ističe se da ideja Ministarstva za rad i Inspekcija socijalne zaštite nije da sprečava privatni sektor da pruža usluge smeštaja odraslim i starijim ljudima, ali je neophodno u potpunosti ispuniti uslove i standarde i ući u propisani kvalitet.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

- Naša je ideja da sve one koji ilegalno rade podstaknemo da uđu u legalne tokove i da dostignu kvalitet koji garantuje zadovoljne korisnike - rekla je prilikom zatvaranja doma na Avali Biljana Zekavica, načelnice Inspekcije socijalne zaštite.

Ona je naglasila da je proces licenciranja jako važan i da je od 2013. godine do sada izdato 279 licenci pružaocima usluga.

- Mi sada imamo 279 kvalitetnih pružalaca usluga, od toga 149 licenciranih privatnih domova za stare - rekla je Zekavica.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoca

    3. jun 2017 | 04:37

    A štaćemo sa "licenciranim" domovima za stare koji su otvoreni "preko veze"? U jednom "licenciranom" domu za stare moja majka je umrla od ekstremne dehidracije. Dementna, drogirali su je lekovima da ne bi ustajala posle napukle butne kosti (tri verzije njenog pada su mi ispričale tri različite osobe zaposlene u domu), a nisu joj davali ni vodu, ni infuziju 6 dana.

  • Kosovka

    2. jun 2017 | 21:19

    I treba davati zasluzenima licence.Stari da zive fino .Da im pruze legalne usluge

  • Tuga

    2. jun 2017 | 23:48

    Ima li taj dom ime?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA