≫ 

Fontana na Slaviji radiće i zimi, večeras generalna proba

Iako je generalna proba zakazana za večeras u 21 sat, prve probe su održane sinoć, a Vesić je rekao da je muzika koju su prolaznici mogli da čuju ista ona koja će biti emitovana narednih 15 dana

  • 8

U Beogradu će večeras biti održana generalna proba muzičke fontane na Slaviji, a prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića fontana će od sutra "najnormalnije raditi", a moći će normalno da funkcioniše i zimi jer ima ugrađene grejače.

Majkl Džekson prodrmao Slaviju: Muzička fontana počela da pokreće ljude u Beogradu, ovoj pesmi retko ko je odoleo (FOTO) (VIDEO)

Vesić: Fontana na Slaviji će biti simbol Beograda (FOTO) (VIDEO)

- Ova fontana ima svoje grejače, to znači da će ona raditi i zimi, i sve do minus 20 stepeni ona najnormalnije radi. To je jedina takva fontana u ovom delu Evrope - naglasio je Vesić za Studio B.

On je dodao da je fontana, čija je izgradnja koštala 1,8 miliona evra, proizvedena u Grčkoj.

Iako je generalna proba zakazana za večeras u 21 sat, prve probe su održane sinoć, a Vesić je rekao da je muzika koju su prolaznici mogli da čuju ista ona koja će biti emitovana narednih 15 dana.

- To su četiri numere koje smo izabrali zajedno sa ljudima koji su proizveli fontanu. Ona je proizvedena van Srbije, u Grčkoj, a sprema se plejlista sa pesmama koje se tiču Beograda i u narednih 14 dana počeće da se emituje muzika - ponovio je Vesić naglasivši da je vreme potrebno kako bi se uskladila melodija sa "koreografijom mlaznica".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima, muzika će biti emitovana dva puta dnevno tokom radnih dana, odnosno od devet do 11 sati prepodne i od 20 do 22 sata uveče, a vikendom od devet do 12 i od 18 do 22 časa.

On je dodao da će se u parku, koji će biti izgrađen između Kralja MIlutina i Slavije, nalaziti i totem, koji će tokom vikenda dva sata biti otvoren za decu kako bi pokretom ruke mogla da menjaju visinu slapova.

- Ovaj totem je sad ovde, a nalaziće se u parku koji će biti između Kralja Milutina i Slavije. Taj park počećemo da radimo kada budemo počeli da radimo rekonstrukciju same Slavije i taj park će biti urađen do kraja oktobra i tada će taj totem biti tu - rekao je Vesić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    5. jun 2017 | 09:07

    Sve je to lepo. Jedina zmerka je sto je ta fontana trebala da bude u pesackoj zoni gde narod moze da pridje i cuje te melodije. S obzirom da je ona u sredini krznog toka i naravno tu nema pesackog prelaza, mislim da je bacena para za tu lokaciju

  • Ja

    5. jun 2017 | 09:22

    Za te pare ste mogli da obnovite neku bolnicu

  • Ostroski

    5. jun 2017 | 09:54

    Divna jee!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA