Moći ćemo sami da biramo pesme na fontani: Otkrivamo koje se numere sada mogu čuti (osim srpske himne)

Prema rečima Siniše Malog, po fontani će Beograd prepoznavati

  • 22

Muzička fontana na Slaviji je danas počela da radi, a građani se pitaju koje pesme će se čuti i kakav će biti repertoar. Ekskluzivno za naš portal otkrili su nam iz kabineta gradonačelnika Siniše Malog.

Spektakl u Beogradu: Održana generalna proba muzičke fontane na Slaviji (VIDEO)

- Za sada se zna da će se čuti pesme Lole Novaković i Đorđa Marjanovića, kao i himna Srbije "Bože pravde" - rekli su nam iz kabineta gradonačelnika.

Muzičku pratnju, u početku će činiti svetske numere, a kasnije će se vodeli slapovi smenjivati u ritmu srpskih šlagera.

- Na aplilaciji "Beograđani" biće postavljen izbor žanra, izvođača, kao i numere, pa će građani moći da biraju. Repertoar će se stalno menjati i dopunjavati - dodaju iz kabineta.

Na kružnom toku može se čuti numera "Beograde" od Đorđa Marjanovića, “Billie Jean” Majkl Džeksona, zatim jedna pesma grupe Metalika, pa čak i pesma koju izvodi čuveni Pavaroti.

Muzika na ovoj fontani, čija je izgradnja koštala 1,8 miliona evra, biće emitovana dva puta dnevno tokom radnih dana, odnosno od devet do 11 sati prepodne i od 20 do 22 sata uveče, a vikendom od devet do 12 i od 18 do 22 časa.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Svetlosne efekte formiraće 300 reflektora u centralnom bazenu površine 804 kvadrata, i 75 u obodnom, a središnji vertikalni mlaz dostizaće visinu od 16 metara.

Radovi na fontani, koja je u sredini kružnog toka na Slaviji, trajali su šest meseci.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Građani kao i turisti u ovoj muzičkoj fontani moći će da uživaju i zimi, jer će ona zahvaljujući ugrađenim grejačima moći da radi sve do minus 20 stepeni.

Generalnoj probi prisustvovali su sinoć gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić, Andreja Mladenović, načelnik Komunalne policije Nikola Ristić, kao i veliki broj Beograđana.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prema rečima Siniše Malog, po fontani će Beograd prepoznavati.

Pogledajte kako izgleda muzička fontana na Slaviji, koju smo sinoć snimili: 

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    6. jun 2017 | 14:41

    Gde trose drzavne pare pa to je strasno!!!! Onoliko bolesne dece cekaju novac za lecenje a oni grade fontane... dzaba im fontana ukoliko se ugasi samo jedan decji zivot zbog nemogucnosti lecenja usled nedostatka finansiskih sredstava!

  • Mića iz kafića

    6. jun 2017 | 16:43

    Hoće li se videti sa meseca ili barem sa Himalaja? Mogli bi i uvesti neku tramvajsku liniju da nas vozi samo oko fontane da se pošteno nauživamo te lepote.

  • Milence

    6. jun 2017 | 15:51

    Hvala bogu,konačno nešto svetski a naše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA