≫ 

Agencija Asošiejted Pres o muzičkoj fontani: Najveća je u jugoistočnoj Evropi, ostavlja BEZ DAHA!

AP navodi da su gradske vlasti fontanu prozvale "najvećom u jugoistočnoj Evropi"

  • 14

Muzička fontana na beogradskoj Slaviji privukla je pažnju i američke agencije AP, koja ističe da je instalacija - koja obuhvata 350 mlaznica, lajt šou bogat bojama i, ponekad, glasnu muziku - naišla na podeljene reakcije Beograđana, od oduševljenja, do podsmevanja na društvenim mrežama.

Fontana na Slaviji radiće i zimi

AP navodi da su je gradske vlasti prozvale "najvećom fontanom u jugoističnoj Evropi" i da je formalno počela sa radom početkom ove nedelje muzikom iz italijanske opere i hitovima Majkla Džeksona, privukavši hiljade radoznalih prolaznika.

Agencija citira neke od njih koji su kazali da nisu impresionirani, pošto ih podseća na fontane viđene u Kini, uz opaske da je fontana na Slaviji mogla da bude "originalnija" i da je "previše glamurozna", kao i da deluje "pomalo kič".

S druge strane, prolaznici kojima se nova fontana dopala naveli su da ih je "fantastičnim bojama ostavila bez reči", kao i da je "generalno lepa, iako bi mogla da bude koji decibel tiša".

AP navodi da su društvene mreže preplavile šale na račun fontane i da su pojedine antivladine grupe najavile proteste na tom mestu, dok je druga grupa pozvala na rejv žurku 1. jula.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Navodi se da je gradski menadžer Goran Vesić stao u odbranu projekta, navodeći da će fontana postati velika turistička atrakcija. On je kazao da će zahvaljujući sistemu grejanja fontana moći da radi i zimi do temperature od minus 20 stepena Celzijusovih.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ovo je jedina takva fontana u ovom delu Evrope - rekao je Vesić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Plesacice iz JAT-a

    7. jun 2017 | 17:11

    Dajte da se udruzimo sa gradskom upravom pa da zaigramo oko mlazeva mlade, zgodne i gole pa da privucemo i CNN i koju musteriju u hotel JAT.

  • SR

    7. jun 2017 | 18:29

    Pink kicerica. Kao da je Zorica Brunclik upala u fontanu

  • Zoran B.

    7. jun 2017 | 18:04

    Prelepa je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA