Oni će brinuti o fontani na Slaviji: Od 41 u gradu, ova muzička je po mnogo čemu najposebnija

U naredne dve nedelje će biti pripremljene nove kompozicije uglavnom domaće u kojima će Beograđani moći da uživaju

  • 37

Dragan Đorđević, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” zahvalio se gradu Beogradu zato što je ovo preduzeće dobilo na upravljanje muzičku fontanu na Slaviji.

Uz slušanje legendarne pesme Lole Novaković pogledajte muzičku fontanu iz novog ugla (VIDEO)

Agencija Asošiejted Pres o muzičkoj fontani: Najveća je u jugoistočnoj Evropi, ostavlja BEZ DAHA!

- Beogradski vodovod i kanalizacija godinama upravlja sa 41 fontanom u Beogradu. Fontana na Slaviji s obzirom da je najveća na Balkanu i da je muzička za nas predstavlja poseban izazov i ekipa naših radnika prolazi ovih dana posebnu obuku kako bi mogla da upravlja ovom fontanom. Fontanom se upravlja preko posebnog kompjuterskog softvera koji je instaliran u Beogradu. Ovo je prva naša fontana kojom upravljamo softverski - rekao je Dragan Đorđević.

On je dodao da muzička fontana na Slaviji ima senzore koji automatski prilagođavaju režim rada fontane u slučaju jačeg vetra.

- Recimo juče popodne u jednom trenutku duvao je jak vetar i fontana je automatski prebačena u režim mirovanja da bi sinoć posle zaustavljanja vetra nastavila sa redovnim radom rekao je Đorđević.

On je rekao da će u naredne dve nedelje biti pripremljene nove kompozicije uglavnom domaće u kojima će Beograđani moći da uživaju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Veliko nam je zadovoljstvo što su Beograđani fontanu prihvatili kao atrakciju. Stotine građanki i građana koji su svako veče na Slaviji su dokaz da je ovakav sadržaj trebao našem gradu. Fontana od prvog dana radi 14 sati dnevno, od 9 do 23 sata, što je mnogo duže od sličnih fontana u svetu. Muzika se emituje svakog dana između 9 i 11 kao i 20 i 22 sata, a vikendom od 10 i 19 časova rekao je Đorđević.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Direktor Beogradskog vodovoda i kanalizacije je najavio da fontana ima ugrađene grejače tako da će raditi zimi na temperaturama do -20 stepeni s tim što će u zimskim uslovima fontana raditi u redukovanijem režimu nego tokom leta.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    10. jun 2017 | 13:23

    Fontana izgleda veoma impozantno.

  • Marko

    10. jun 2017 | 13:01

    Fontana vec privlaci veliki broj ljudi, sjajan potez

  • Hemera

    10. jun 2017 | 12:23

    Beogradski vodovod i kanalizacija godinama upravlja sa 41 fontanom u Beogradu. Fontana na Slaviji s obzirom da je najveća na Balkanu i da je muzička za nas predstavlja poseban izazov i ekipa naših radnika prolazi ovih dana posebnu obuku kako bi mogla da upravlja ovom fontanom.Fontana je najlepša u Evropi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA